Gazdaság

2009.03.27. 17:34

Záportározó gyűjti a csapadékvizet

A gazdasági válság ellenére a tervezett beruházásokból nem enged a komáromi önkormányzat: ismét egy fontos fejlesztés eredményeit taglalhatta Zatykó János polgármester és Hornig Rudolfné alpolgármester pénteken: az ipari park infrastruktúrájának kiépítettségéhez szükséges csapadékvíz elvezető rendszert és az ahhoz tartozó záportározót adták át.

H. D.

A polgármester elmondta: az önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként az Iparterületek fejlesztései című pályázaton nyert támogatást, amellyel az iparterület belső úthálózata mentén lehetővé vált az utak víztelenítése, a csapadékvíz felvétele és kivezetése.

A kivitelezést a WF-OMS Konzorcium végezte, a beruházás teljes költsége több, mint hétszáz millió forint volt, melyhez mintegy félmilliárd forinttal járult hozzá az önkormányzat saját forrásból. Néhány év múlva a negyvenezer köbméter nagyságú záportározó környéke is kivirul, hiszen a beruházással egyidejűleg 150 ezer fűzfavesszőt és több ezer konténeres növényt telepítettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!