Gazdaság

2009.03.04. 20:49

Vezetőváltás a Magyar Suzuki élén

A Magyar Suzuki Zrt. élére Hisashi Takeuchi személyében új vezérigazgató került, miután Isao Ozawa vezérigazgató új megbízást kapott az anyavállalatnál március 1-i hatállyal.

Rafael Balázs

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Hisashi Takeuchi
[/caption]

Új feladatkörében Isao Ozawa a Suzuki Motor Corporation tengerentúli leányvállalatainak működését felügyeli, különös tekintettel azok pénzügyi és adminisztratív részlegeire, mind a gépjármű-, mind pedig a motorkerékpár-értékesítési piacokon. Az SMC a rendkívül nehéz pénzügyi helyzetre való tekintettel erősíteni kívánja központi operációját: az újonnan létrehozott osztály ellátja a tengerentúli leányvállalatok további pénzügyi felügyeletét, és ezzel támogatást nyújt az anyavállalat számára. A Magyar Suzuki Zrt. irányítása előtt Isao Ozawa, aki 1978 óta dolgozik az anyavállalat kötelékében, a Suzuki Motor Corporation közép- és kelet-európai régiója járműipari hálózatának marketing-csoportvezetőjeként tevékenykedett. A magyar leányvállalatot 2007 áprilisa óta vezette.
 
Hisashi Takeuchi 2007 októberében csatlakozott a Magyar Suzuki Zrt. vezetői testületéhez vezérigazgató-helyettesként és az Igazgatósági Testület tagjaként; feladatkörében a vezérigazgató munkáját támogatta. A szakember magyarországi megbízása előtt a Suzuki Motor Corporation központjában a vezérigazgatói titkárságot vezette. Karrierje az Suzuki Motor Corporation kötelékében 1986-ban kezdődött, miután befejezte tanulmányait a Yokohama Nemzeti Egyetemen, üzleti tudományok szakon. Később, 1986–1997 között az Európai Marketing Osztály munkatársa volt, majd 1997–2003-ban a Suzuki ausztráliai leányvállalatát vezette Melbourne-ben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!