Gazdaság

2009.03.11. 16:13

Ötvennégy ötlethez kértek segítséget a Holcim-pályázaton

Címkék#Lábatlan

A Duna-parti városban is cementgyárat működtető Holcim-cég újabb pályázatán elképzeléseik megvalósításához ötvennégy elképzelés támogatására kértek segítséget lábatlani és nyergesújfalui, illetve környékbeli civil szervezetek, önkormányzati intézmények. Összesen huszonhétmillió forintban fogalmazták meg vágyaikat. A 2001-ben életre hívott Holcim-díj történetében ez a bizalom rekordösszegű.

Fenyvesi Károly

A támogatásban reménykedők nagy száma nem meglepő, a környéken az önkormányzati intézmények sokasága mellett mintegy száz civil szervezet működik a lábatlani cementgyár közelségében. Az idei évben a svájci cég pályázatán összesen hárommillió forint talált gazdára. Kedden késő estig osztott, szorzott a zsűri, amelynek munkájában immár hagyományosan a 24 Óra Komárom-Esztergom megyei napilap képviselője is részt vett.


Az elbírálásánál előnyt élveztek azok a tevékenységek, amelyek maradandó értéket hoznak létre, hosszú távú fejlesztési elképzelésekhez illeszkednek, hozzájárulnak a környezet szépítéséhez. Érkezett pályázat sportcsarnok építésére, járda felújítására, faültetésre, óvodai játékok korszerűsítésére, a Duna part szépítésre is. A pályázat egyéb titkaira az április 3-án, a Holcim-esten derül fény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!