Gazdaság

2009.01.13. 17:24

Rengeteg munkanélküli lesz Komáromban

A Perlos Kft. újabb elbocsátásokról szóló bejelentése után Zatykó János kedden délben kapta kézhez a pontos számadatokat és a cég sajtónyilatkozatát.

Hajnal Dóra

A polgármester elmondta: – Nagyon rosszul érintett a hír, bár lehetett rá számítani. A múlt héten 61 próbaidős viszonyát megszüntették, tegnap 247 csoportos létszámleépítést jelentett be a Perlos a munkaügyi hivatalban. Az a hír is igaz, hogy június végéig fokozatosan megszünteti a termelési tevékenységét, és tudomásom szerint, ez további 500 dolgozó elbocsátását eredményezi.

Zatykó János naponta tárgyal az ipari park területén található vállalatok képviselőivel. – Több-kevesebb sikerrel. Kormányzati segítséget ígérek a lehetséges új befektetőknek, sajnálatos módon, a múlt év végén jelentkező új befektető január 5-én bejelentette, elállt a szándékától. A csoportos leépítések hatására rengeteg munkanélküli ember jelenik majd meg a jövőben az önkormányzat szociális osztályán – magyarázta a városvezető.

A Perlos-csoportnak gyárai vannak Ázsiában, Európában és az amerikai kontinensen. 2007 végén világszerte 8600 embert foglalkoztattak, 453,7 millió euró volt a csoport nettó árbevétele. A finn székhelyű céget 2007 novemberében a tajvani Liteon vásárolta meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!