Gazdaság

2009.01.15. 20:27

Hárommillió cementgyári Holcim-forint újra gazdára vár

Ismét pályázhatnak a nyergesújfalui, a lábatlani, illetve a két város környékében működő civil szervezetek és intézmények a Holcim-díjra. A pályázat kiírója a Lábatlanon cementgyárat működtető Holcim Hungária Zrt. Összesen hárommillió forint vár gazdára.

F. K.

A 2001-ben alapított Holcim-díj korábbi nyertesei többek közt új parkot alakítottak ki, járdát építettek Lábatlanon, fákat ültettek a Duna- parton, parkolókat alakítottak ki Nyergesújfalun. Felújították Mogyorósbánya főterét, szebbé tették a tokodi sportpályát. Iskolák, óvodák, civil szervezetek válthatták valóra régi álmaik egy részét.

Az elmúlt évben 55 pályamunka érkezett a kiírókhoz. A fődíjat, az ezzel járó egymillió forintos támogatást a lábatlani önkormányzat nyerte el.  A város az 1848-49-es szabadságharc lábatlani áldozatainak emléket állító emlékoszlopot és parkot alakított ki.

– A pályázaton olyan bejegyzett nonprofit szervezetek, önkormányzatok, civil szervezetek és intézmények vehetnek részt, amelyek a környezet és a helyi közösség számára kiemelkedő haszonnal járó tevékenységet folytatnak az értékteremtő fejlődés jegyében – mondta Márta Irén, a Holcim kommunikációs igazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!