Gasztronómia

2010.08.15. 00:00

Tejespite sárgabarackkal

A tejespite azon desszertek közé tartozik, amire egy kezdő is azt mondaná, hogy ez valóban egyszerű, tehát bátran nekivághatok, nagy kár nem érheti az embert, nem megy rá a havi kosztpénz, illetve nem kell vele órákat pepecselni.

Mindmegette.hu

Azért jó, ha tudja az ember, hogy az egyszerű dolgok is rejtenek rafinériát, és bizony némi tapasztalat és gyakorlat is kell hozzá. A tejespiténél tulajdonképpen - ha a masszánk csomómentes - már csak a sütés lehet az a munkafázis, ami odafigyelést igényel.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Tejespite, egyszerű és isteni
[/caption]

Általában a fő probléma az, hogy a külső része megég, a belseje pedig nyers marad a piténknek, ezért nem árt, ha tudjuk, hány fok van a sütőnkben. Persze nem lehet mindenkinek légkeveréses, digitális kijelzős, intelligens sütője, ami ráadásul rozsdamentes, derékmagasságban van, érintőgombos és jelez, ha a beállított sütési idő lejárt. Ne essünk pánikba, ma már nem jelent gondot olyan kiegészítőket kapni, mint a maghőmérő, ami bírja a sütést, vagy olyan időmérő, amit egyszerűen felhúzunk és csörög, ha lejár az idő és tennünk kell valamit a sülő étellel. Ezeket nagyobb bevásárlóközpontokban vagy edény szaküzletekben beszerezhetők.

A cikk folytatásáért, a tejespite receptjéért és egy különleges túrógombócért ide kattintsatok >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!