Friss hírek

2005.12.13. 16:24

Öttusa-Eb Budakalászon

A budakalászi sportcsarnok mellett új uszoda épül – itt rendezik majd a 2006-os öttusa-Eb úszószámait.

BAMA

A budakalászi sportcsarnokban rendezik a lövészetet és a vívást, közvetlenül mellette épül majd az uszoda. Kovács László, az Eb létesítményigazgatója közölte: jelenleg egy hatpályás, 25 méteres mobilmedence kialakításában gondolkodnak, de korántsem elképzelhetetlen, hogy egy 33 méteres medencét magába foglaló épített uszoda kerül a sportcsarnok mellé. Mindkét elképzelést támogatja a nagyközség önkormányzata - amint azt Harcsa Lajos polgármester jelezte.

Az biztos, hogy az egyes számokra - festői környezetben - 150 méteres sugarú körön belül kerül sor, ami - éppen az 1999-es margitszigeti vb óta - ma már alapfeltétele a zökkenőmentes, sikeres rendezésnek. A lovaglásra és a futásra az Omszk-tó partján, a labdarúgópályákon kerül sor. A verseny a július 13-án kezdődik a nők hagyományos küzdelmeinek selejtezőjével. Pénteken a férfiak kvalifikáló erőpróbáját rendezik, a hétvégén pedig a két döntőre kerül sor. A váltóviadalokat a következő hét első két napján bonyolítják le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!