Friss hírek

2005.12.08. 22:00

Magyarokon nyerészkedik a román posta

Erdélyből messzebb van Magyarország, mint Izrael – számolta ki egy erdélyi napilap, a Háromszék. Nem csak a telefonszolgáltatáson, hanem a csomagküldésen is jócskán kaszál Románia a magyaroknak köszönhetően.

BAMA

Csomagot küldeni Magyarországra drágább mulatság, mint Ausztriába vagy éppen a többszörös távolságra levő Izraelbe. Állítólag államközi egyezmények és szerződések miatt történhet meg, hogy Magyarországra kilónként közel 500 000 régi lejt (körülbelül 3.300 Ft) kell lepengetni. Ausztriába is olcsóbb csomagot küldeni, mint Magyarországra.

Az árképzésnél a Román Posta zónákra osztotta a világot (jól bevett nemzetközi gyakorlat szerint), csak éppen míg Magyarország a négyesbe, addig például Izrael az egyes zónába került. A Román Posta üzleti titokként kezeli a Magyarországra küldött csomagok számát, de az, hogy a besorolásnál Magyarország négyszer olyan messze van Erdélytől, mint Izrael azzal magyarázható, hogy tetemes bevételt hoznak a csomagküldő magyarok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!