Friss hírek

2005.12.16. 13:22

Elmarad az erdőgazda-sztrájk

Az utolsó pillanatban egyezett meg a Gráf József vezette földművelésügyi minisztérium és Luzsi József, a Magánerdő-tulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége elnöke.

BAMA

A MEGOSZ péntekre félpályás útlezárást hirdetett az ország kilenc megyéjében, amely pénteken okafogyottá vált. – Egészséges kompromisszum született – mondta lapunknak Sárvári János, a MEGOSZ főtitkára. A tárca kifizeti a magánderdő-tulajdonosok által elvégzett nemzeti és uniós társfinanszírozású erdőtelepítéseket, valamint az erdőfelújítások után járó összegeket. A minisztérium vállalta, hogy a 2007-2013 közötti időszakban a Nemzeti Agrár- és Vidékfejlesztési tervben a Brüsszel által meghatározott valamennyi erdészeti jogcímet szerepelteti és forrásokat rendel mellé. A költségvetés 2005-ben egyetlen fillért sem szánt erdészeti, közcélú feladatokra és hasonlóan nullás a 2006-os költségvetés tervezete is. A minisztérium vállalta, hogy 2006-ra kiegészítő forrásokat teremt, a pontos összeg a parlament december 19-i költségvetési végszavazásán derül ki – mondta Sárvári. A felek háromhavonta tárgyalnak, a minisztérium a MEGOSZ véleményét figyelembe veszi és kezdeményezi az erdőgazdákat hátrányosan érintő törvények módosítását is – olvasható a megállapodásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!