Friss hírek

2005.11.24. 10:54

Szűk dobozban csempésztek nőket

Elfogtak a hegyeshalmi határőrök négy fiatal ukrán nőt. Csütörtök reggel egy ukrán rendszámú kisbuszt ellenőriztek a határátkelőnél. Az útlevélkezelő alaposabban átkutatta a kocsit és a jármű csomag és utastere között egy szűk dobozszerű rejtekhelyet fedezett fel.

BAMA

A vizsgálatok szerint a dobozt kifejezetten embercsempészetre alakították ki és a négy fiatal ukrán nőt olaszországi munkára csempészte volna ki az ukrán járművezető. A férfi ellen embercsempészet miatt indult büntetőeljárás. A fiatal nőket várhatóan rövid időn belül visszatoloncolják Ukrajnába.

A határőrség közlése szerint az elmúlt év első tíz hónapjának adataihoz képest a migrációs cselekmények száma az év hasonló időszakában harmincöt százalékkal emelkedett Magyarországon. A csempészett személyek több mint egyharmada ukrán állampolgár. Az osztrák határszakaszokon októberben jelentős volt a migrációs jogsértések száma, több mint másfélszer annyi eset történt, mint az előző hónapban. Ezen a határszakaszon a közokirat-hamisításokból, valamint a tiltott határátlépésekből és azok kísérletéből regisztrálnak a legtöbbet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!