Friss hírek

2005.11.18. 16:45

Lampard rekordot állíthat be

Frank Lampard, a Chelsea játékosa elképesztő rekordot állíthat be szombaton a Newcastle ellen. Az angol válogatott középpályása a szarkák ellen megszakítás nélkül a 159. mérkőzését játszhatja az angol élvonalban.

Éber Sándor

A Premier League 1992-es kiírása óta a rekordot David James kapus, akkor még a Liverpool színeiben állította fel 1994 februárja és 1998 februárja között. A Chelsea mestere, José Mourinho feltehetően ezúttal sem mond le kedvenc játékosa kezdőcsapatban való szerepeltetéséről, akit egyébként a világ legjobb játékosának tart. Így szombaton valószínűleg megszületik a csúcsbeállítás.

Lampard legutoljára 2001. szeptember 30-án hiányzott élvonalbeli találkozóról. Akkor a Fulham elleni találkozón azért nem szerepelt, mivel eltiltását töltötte egy korábban beszerzett piros lap miatt. Azóta egyetlen egy összecsapást sem kellett kihagynia, sem sérülés, sem sárga, vagy piros lapok miatti eltiltás miatt.

A mezőnyjátékosok között viszont a már lejátszott 158 meccsel abszolút csúcstartó a Chelsea spillere. Mögötte egyébként jelenlegi csapattársa, Wayne Bridge áll, aki még a Southampton színeiben játszott le egyhuzamban 113 mérkőzést 2000 márciusa és 2003 januárja között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!