Friss hírek

2005.11.16. 15:03

Kínában hárman fertőződtek meg madárinfluenzában

A kínai hatóságok szerdán három esetben is megerősítették, hogy az országban immár embereket is megtámadott a madárinfluenza. A távol-keleti országban most először jelentették ezt hivatalosan.

Dreissiger Ágnes

A kínai egészségügyi minisztérium közlése szerint az ország középső részben lévő Hunan tartományban ketten, egy ember pedig Keleten, Anhujban betegedett meg. A rövid közlemény egyéb részleteket nem tartalmaz. Eközben mintegy 320 millió szárnyast oltottak be a madárinfluenza sújtotta szintén kínai Liaoning tartományban, további több mint 10 millió csirkét, kacsát és egyéb szárnyast pedig elpusztítottak. Kedden Kína a teljes szárnyasállomány – 14 milliárd baromfi – beoltásának nagyra törő tervét jelentette be, egyelőre részletek említése nélkül. Mindezt az után, hogy országszerte 11 helyen ütötte fel fejét a járvány az utóbbi egy hónapban. A vírus Vietnamban is pusztít: ott összesen már 12 tartomány érintett madárinfluenzában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!