Friss hírek

2004.12.22. 10:39

Komfortos szociális bérlakások Kőbányán

Tizenkét színvonalas szociális bérlakást adtak át Kőbányán. Demszky Gábor főpolgármester az eseményen elmondta: új, kísérleti szociális városrehabilitációs program indul Budapesten, amiről a múlt héten szavaztak a fővárosi képviselők.

BAMA

A Hölgy utca 21. számú ház megújítása a fővárosi és a kőbányai városrehabilitációs program, az önkormányzatok közötti szoros együttműködés sikerpéldája - emelte ki beszédében Demszky Gábor főpolgármester. Hozzátette: jól szemlélteti a komplex megújítás alapelvét, amely három pilléren nyugszik.

Egyrészt a rendelkezésre álló – fővárosi, helyi, állami, magánbefektetői – források egyesítését, összehangolt felhasználásán, másrészt a környék teljes megújításán, a közművektől és közterületektől a szomszédos épületekig. Fontos alapelv az ipari, barnazónás környék bekapcsolása is a város vérkeringésébe, a pezsgő gazdasági, társadalmi élet kialakítása.

A kőbányai épület magas színvonalon készült el, amelybe olyan kerületi lakosok kerülhetnek, akik leadják korábbi bérlakásukat, s magasabb bérleti díjat vállalnak.

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!