Friss hírek

2004.11.22. 17:14

Új kulturális és oktatási műsorsáv

Délelőtti oktatási és esti kulturális sávot indított a Magyar Televízió. A Válaszd a tudást! és a Kultúrház naponta látható az M2 csatornán.

BAMA

A Válaszd a tudást! Című, délelőtti sáv a természettudományok legújabb ismereteit bemutató műsorok mellett karrier-tanácsokat és kisvállalkozóknak szóló tudnivalókat kínál. A program nyelvoktatásra, informatikai képzésre is vállalkozik. Tervezik munkanélküliek átképzését segítő műsorok elindítását is. A műsor készítői együttműködnek a Magyar Tudományos Akadémiával és bevonják a projektbe a hazai felsőoktatási intézményeket is.

A Kultúrház néven jelentkező sávról Baló György, a közszolgálati médium kulturális igazgatója elmondta: anyagiak hiányában "a második legjobb megoldást" választotta a közszolgálati televízió, amikor saját gyártású filmek híján, egy "alapvetően kulturálisprogram-ajánló" csatorna indítása mellett döntött.

A Válaszd a tudást! reggel 9 és 11 óra között jelentkezik, az este fél 7 és éjfél között jelentkező Kultúrház első órájában fiataloknak szóló ajánlók kerülnek műsorba, utána az Esti mese és a Híradó lesz látható, majd negyed 10-től játékfilm, este 11-től a Záróra háttérműsor, végül pedig a lapszemle kerül adásba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!