Friss hírek

2004.10.31. 12:27

Nyugdíjváltozások hétfőtől

Az átlagos nyugdíjakat havi 600 forinttal emelik hétfőtől, január elsejéig visszamenőleg. Az özvegyi nyugdíj öt százalékkal emelkedik, és szintén a jövő héttől fizetik az 54. heti nyugdíjat.

BAMA

2004. november 1-jétől a nyugdíjakat és a nyugdíjszerű szociális ellátásokat 1 százalékkal emeli a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság. A szociális ellátások alacsonyabb összegűek, így a az emelés összege 2500 forintnál nem lesz kevesebb. A másik novemberi intézkedés a 25 százalékos özvegyi nyugdíjaknak 30 százalékra történő fölemelése, ez átlagosan nyugdíjasonként 2800 forint többletet mutat. A harmadik változás a 2004. évi 13. havi nyugdíj második részletének a kifizetése, melynek korábbi részét májusban fizették ki. Ez a második részlet átlagosan nyugdíjasonként 14-15 ezer forint. A korábbiaktól eltérően a postás nem három utalványon, hanem egy utalványon viszi ki a visszamenőleges nyugdíjat, a 13. havit, illetve a novemberi ellátást. Az utalványt a postás akkor viszi, amikor egyébként is a november havi nyugdíjat vinné, tehát a nyugdíjasok a korábbi naptár szerint tudhatják, hogy mikor csönget náluk a postás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!