Amatőrök

2022.12.06. 10:00

Hihetetlen: azért estek ki a vb-ről, mert az ellenfél lenyúlta a papírra írt taktikát

Dánia kiesése hatalmas meglepetés volt, de még ezen is túltesz az az amatőrizmus, amiről lerántotta a világsajtó a leplet.

Herczeg István

Ausztrália dán segítséggel jutott tovább

Forrás: AFP

A D-csoportban Ausztrália Mathew Leckie 60. percben esett góljával 1–0-ra legyőzte Dániát, így a kvartett második helyét megszerezve jutott a legjobb 16 közé. A dánok nagyon küzdöttek a végjátékban, de nem sikerült az egyenlítés, így búcsúztak a tornától. A The Guardian figyelt fel a végjátékban történt meglehetősen furcsa jelenetsorra, amelyről felvétel is készült. 

Kasper Hjulmand dán szövetségi kapitány a 69. percben kettőt is cserélt, Andreas Cornelius, valamaint Robert Skov érkezett a pályára. Utóbbi egy darab papírral a kezében állt be, amelyet átadott Christian Eriksennek – a csapatkapitány elolvasta az üzenetet. Jól látható, hogy hamarosan az ausztrál szakmai stáb egyik tagja Andrew Clark papírdarabot vizsgál, majd Graham Arnold szövetségi kapitánnyal és René Meulensteen edzővel tanácskozik. Két perccel később a kapitány lecserélte Riley McGree középpályást és a helyére hátvédet, Bailey Wrightot küldte, ezzel kialakítva az ötvédős rendszert. 

Adam Jones szurkoló azt állítja, hogy a helyszínen tekintette meg a mérkőzést, és a teljes eseménysort látta: „A hetvenedik perc környékén jegyzetet küldött a dán menedzser. Eriksenhez került a papír, aki aztán Höjbjergnek adta azt. Höjbjerg a földre dobta, Mitch Duke odarohant, felvette, átadta Arnie-nak, aki azonnal szólt Wrightnak, hogy melegítsen.” A szövetségi kapitány ennek megfelelően szervezte át a csapatát, és aztán nagy meglepetésre le is győzte Dániát. Más kérdés, hogy a nyolcaddöntőben Argentínával már nem bírt. Lehet, hogy ők nem papíron kommunikáltak...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!