Labdarúgó-világbajnokság

2022.12.02. 19:34

Dél-Korea a ráadásban harcolta ki a továbbjutást

Azonos pontszám és gólkülönbség mellett több lőtt góljával előzte meg az ázsiai csapat Uruguayt.

Kun Attila

Dél-Korea nehéz helyzetből harcolta ki a továbbjutást

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Abir Szultan

H-csoport, 3. forduló
Dél-Korea–Portugália 2-1 (1-1)
Al-Rajjan, Egyetemvárosi Stadion, 44097 néző, vezette: Tello (Brailovsky, Chade - argentinok).
Dél-Korea: Kim Szun Kju – Kim Mun Hvan, Kvon Kjung Von (Szon Dzsun Ho, 81.), Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung – Li Kang In (Hvang I Dzso, 81.), Li Dzse Szun (Hvang Hi Csan, 65.), Szon Hung Min – Cso Ku Szung (Cso Ju Min, 90+3.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento.
Portugália: Diogo Costa – Diogo Dalot, António Silva, Pepe, Joao Cancelo – M. Nunes (Palhinha, 65.), Rúben Neves (Rafael Leao, 65.), Vitinha (W. Carvalho, 81.) – Joao Mário (B. Silva, 81.), C. Ronaldo (A. Silva, 65.), Horta. Szövetségi kapitány: Fernando Santos.
Gólszerző: Kim Jung Kvon (27.), Hvang Hi Csan (90+1.), ill. Horta (5.).

A már továbbjutó, így kissé tartalékosan felálló Portugália már az 5. percben megszerezte a vezetést a továbbjutást csak győzelem esetén kiharcoló Dél-Korea ellen. Az ázsiai csapat azonban nem adta fel, előbb lőtt egy lesgólt, majd a 27. percben egy szöglet után egy szabályosat is. A második játékrész derekáig Portugália irányította a játékot, a dél-koreaiak egy-egy távoli lövésnél tovább nem jutottak – aztán az utolsó húsz percre fordulva próbálták feljebb csavarni a fordulatszámot. Végül a 91. percben siker koronázta erőfeszítéseiket, megszerezték a győztes gólt és ezzel kiharcolták a továbbjutást a Ghánát csak két góllal verő Uruguayjal szemben.

A csoport másik mérkőzésén: Ghána–Portugália 0-2

A csoport végeredménye: 1. Portugália 6 pont, 2. Dél-Korea 4 (4-4), 3. Uruguay 4 (2-2), 4. Ghána 3.

Továbbjutott: Portugália, Dél-Korea.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!