Labdarúgó-világbajnokság

2022.12.03. 22:13

Argentin "ezredes" boldogsága Katarban

Másodikként Argentína jutott a legjobb nyolc közé a katari világbajnokságon, miután a szombat esti nyolcaddöntőben nagy csatában 2-1-re felülmúlta Ausztráliát.

Várvizi Tamás

Lionel Messi duplán örülhetett a lefújáskor

Forrás: AFP

Az első gólt a 35. percben a felnőttkarrierje ezredik tétmérkőzésén pályára lépő Lionel Messi szerezte: a világklasszis Mac Allister passza után lőtte ki a jobb alsót. Az 57. percben az ausztrálok kapusa, Ryan bakizott nagyot, Álvarez köszönte szépen és máris kettő volt az argentin előny. Az ausztrálok ugyan Enzo Fernández öngóljának köszönhetően a 77. minutumban szépítettek, ám az argentinok végül továbbjutottak, a legjobb nyolc között pedig Hollandiával találkoznak, pénteken 20 órától.

Labdarúgó-világbajnokság, nyolcaddöntő

Argentína–Ausztrália 2–1 (1–0)

Al-Rajján, Ahmad bin Ali Stadion. Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)

Argentína: E. Martínez – Molina (Palacios, 80.), C. Romero, Otamendi, Acuna (Tagliafico, 72.) – De Paul, E. Fernández, Mac Allister (Montiel, 80.) – Al. Gómez (Li. Martínez, 50.), Messi, J. Álvarez (La. Martínez, 71.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

Ausztrália: Ryan – Degenek (Karacic, 71.), Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Kuol, 71.), Mooy, Irvine, Baccus (Hrustic, 58.) – McGree (Goodwin, 68.), Duke (MacLaren, 71.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold

Gólszerző: Messi (35.), J. Álvarez (57.), ill. E. Fernández (77. – öngól) 

 Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!