Labdarúgó-világbajnokság

2022.12.03. 18:11

Remek mérkőzésen jutott negyeddöntőbe Hollandia

A holland válogatott jutott be elsőként a legjobb nyolc közé a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután a szombati nyolcaddöntőben 3-1-re verték az Egyesült Államokat.

Várvizi Tamás

Depay (10-es mezben) nyitotta a gólok sorát

Forrás: AFP

A találkozó elején az amerikaiak veszélyeztettek, főleg Pulisic révén. Ezek a lehetőségek azonban kimaradtak, ami a 10. percben máris megbosszulta magát: Gakpo, Dumfries, majd Depay volt a labda útja, a Barcelona támadója pedig a jobb alsóba tekert (1-0). A folytatásban is a németalföldiek voltak aktívabbak, a játékrész hosszabbításában pedig megérkezett a második holland gól: a passz ismét Dumfriesé volt, labdáját Blind váltotta gólra (2-0).

A folytatásban – akárcsak a meccs elején – újfent az USA volt a kezdeményezőbb, de holland helyzetek is adódtak. A 76. percben Wright szerencsés gólja már a szépítést jelentette az USA-nak (2-1), ám a válasz hamar jött: a 81. percben Blind adta vissza a kölcsönt Dumfriesnek, az Inter szélsője pedig nem hibázott (3-1).

Az eredmény később már nem változott, Hollandia negyeddöntős, de az amerikaiaknak sem kell szégyenkezniük. Hollandia ellenfele a nyolc között a szombat esti Argentína–Ausztrália meccs továbbjutója lesz.

Labdarúgó-világbajnokság, nyolcaddöntő
Hollandia–Egyesült Államok 3–1 (2–0)
Al-Rajján, Kalifa Nemzetközi Stadion. Vezette: Wilton Sampaio (brazil)
Hollandia: Noppert – Timber, Van Dijk, Aké (De Ligt, 90+3.) – Dumfries, De Roon (Koopmeiners, a félidőben), F. de Jong, Blind – Klaassen (Bergwijn, a félidőben) – Gakpo (Weghorst, 90+3.), Depay (Simons, 82.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal.
Egyesült Államok: Turner – Dest (Yedlin, 75.), Zimmerman, Ream, Robinson (Morris, 90+2.) – Musah, Adams, McKennie (Aaronson, 67.) – Ferreira (Reyna, a félidőben), Weah (H. Wright, 67.), Pulisic. Szövetségi kapitány: Gregg Berhalter.
Gólszerző: Depay (10.), Blind (45+1.), Dumfries (81.) ill. H. Wright (76.)

 Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!