Jótékonyság

2020.01.22. 16:04

Tizenháromezer gyermek kapott ajándékcsomagot az Élelmiszerbanktól

A csomagok összértéke megközelítette a 33 millió forintot.

Debrecen, 2018. november 8. Egy dolgozó élelmiszert pakol a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank raktárában Debrecenben 2018. november 8-án, az átadás napján. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Tizenháromezer nélkülöző gyermek kapott ajándékcsomagot az ünnepek alatt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jótékonysági programjában közölték a szervezők.

A közlemény szerint,

az egyesület második éve működteti azt a pályázati folyamatot, amely kiemelt időszakokban gyermeknap, nyári táborok, karácsony élelmiszeradományokat juttat el nélkülöző gyermekekhez.

2019 decemberében a Bonduelle Central Europe Kft. támogatásával az Élelmiszerbank programjában 12 ezer 821 rászoruló gyermek juthatott hozzá főként édességekből összeállított adománycsomaghoz.

A csomagok összértéke megközelítette a 33 millió forintot.

Karácsony alkalmából a finom édességek mellé egészséges, rostban és vitaminokban gazdag zöldségeket is tettek az adománycsomagokba

tartalmazza a közlemény, amely kitér arra is, hogy a cég 2019-ben 200 tonna zöldségkonzervet juttatott el a nélkülözőknek az Élelmiszerbank segítségével.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!