két legyet egy csapásra

2018.02.10. 22:28

Ezektől az egészséges ételektől boldogabb lesz

A cukros, sós rágcsálnivalók helyett próbáljon ki valami újat!

Chips, gumicukor, fagyi – a legtöbben ezekhez nyúlunk egy nehezebb nap után. Azonban vannak olyan ételek is, amelyek egészségesek, de mégis boldoggá teszik az embert. A Mindmegette összeszedett néhányat – irány nassolni!

Ha ugyanis a boldogsághormon alatt az endorfint értjük, akkor az élelmiszerek közül a kakaó az egyik legfontosabb, hasonló hatású anyagot tartalmazó alapanyagunk.

Az endorfin tulajdonképpen egy olyan, belülről jövő örömöt előidéző vegyület, amely az agyban termelődik. Hatására csökkenhet a fájdalomérzet, és boldogságélményt is képes előidézni. Tehát minden segíthet, amiben kakaó van. Hasonló hatása lehet a csilipaprikának és banánnak is.

Heti 2-3 alkalommal vagy „végszükség esetén” olvasszon fel 1-2 evőkanál vízzel 2-3 dkg 70%-os kakaótartalmú csokit, karikázzon fel egy kisebb banánt, és fogyassza el, fondüként belemártogatva.

Persze, nem szabad elfelejteni, hogy ugyanezt a hatást idézi elő minden, amin nevetünk, vagy ami örömöt okoz nekünk. Akár sportolunk, akár egy vicces filmet nézünk, akár szerelmeskedünk, serkentjük az endorfintermelést!

Borítókép: Pexels

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!