Milyen a jó választás?

2017.12.01. 14:05

Legyen képben! – Nem mindegy, mi kerül a falra

Az ízlésesen berendezett szobát is elronthatja, ha rosszul választja meg a képeket.

A képek személyessé varázsolják otthonunkat, történeteket mesélnek. Az elrendezésük azonban korántsem egyszerű: nem elég beverni néhány szöget a falba és azokra ráakasztani a kereteket.

  • A képeket általában szemmagasságban érdemes elhelyezni, 155-160 cm-re a padlótól; a kisebbeket semmiképpen ne tegye túl magasra. Drámai hatást kelt, amikor a padlótól a plafonig képek sorjáznak egy helyiségben. A közlekedőket, lépcső melletti falakat könnyedén változatossá és egyedivé varázsolhatja néhány izgalmas darabbal.
  • Az egységes monokróm képek jól mutatnak teljesen különböző színű, méretű és formájú keretekben is. Voltaképpen bármit kirakhat: a gyerekei rajzait, gyűjteményeket, csomagolópapírból, textilből kivágott formákat, szövegeket; a lényeg a jól megválasztott keret.
  • Aki gyakran cseréli a dekorációt, részesítse előnyben az egyszerű módszereket: támassza a képeket sínre, régi létrára, lógassa le képsínről, csíptesse drótra vagy ragassza őket a falra. A keretek vásárlásakor el kell döntenie, milyen hatást szeretne elérni. Az egyforma keretek letisztult stílust tükröznek, különböző méretű, formájú és típusú keretek egyediségről, játékosságról árulkodnak.
  • A legfontosabb, hogy mindig vegye figyelembe a környezetet. Úgy válassza ki a képeket, hogy azok passzoljanak a helyiséghez. A fönti tanácsokból láthatja,hogy a dolog nem ördöngösség; néhány szempontot betartva a képek tökéletes kiegészítői lesznek a lakásnak.

    Borítókép: Iakov Filimonov/Shutterstock

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!