Életmód

2010.08.03. 10:37

Segítség, a párom folyton flörtöl!

A flört egy jópofa, kedves, izgalmas, teljesen ártalmatlan dolog – amikor szinglik vagyunk. Ám ha valaki párkapcsolatban él, okozhat némi fennforgást, ha nem tud felhagyni a flörtöléssel.

NANA.HU

A flörtölés végül is egy egészséges társasági érintkezési forma, amelyben tudatjuk jelenlétünket, kifejezzük magabiztosságunkat, és a másik tudtára adjuk, hogy vonzónak találjuk őt. Ezzel nem hogy nincs semmi baj, kifejezetten kívánatos része a két nem első érintkezéseinek. Az, hogy a flört után mi történik, már nagyon sok mindenen múlik, de enélkül nehéz lenne bármit is elindítani.Kérdés az, mit tegyen a nő, akinek a párja az után is ebben az üzemmódban működik, hogy benne társra talált. Ez egy igen gyakori probléma, és legtöbbször féltékenységi jelenetekhez, veszekedéshez vezet. A férfi pedig mindig azzal védekezik: „De hát nem csináltam semmit!”

Védjük meg a nőt

A nők a párjuk flörtölését legtöbbször úgy élik meg, hogy az rájuk nézve tiszteletlen, bizalmatlanságot és bizonytalanságot vált ki belőlük, és van, aki egyenesen megalázónak tartja. Nyilván a flörtölés mértékén és hogyanján is múlik ez, de tény, hogy a nők joggal elégedetlenkednek emiatt.

Mert mire is való a flörtölés? Arra, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet. És miért tenné ezt bárki? Azzal a céllal, hogy megismerkedjen a másikkal, és megtudja, vajon van-e benne több is annál, mint ami látszik. Akkor flörtölünk, amikor nyitottak vagyunk egy párkapcsolatra, esetleg pusztán szexre. Ugyan miért tenne ilyet egy férfi, akinek már van párja? Bókolni a kolléganőnek kedves dolog – pláne, ha senki nem érti félre. Kihívóan mosolyogni egy másik nőre, szemezni vele, amikor a barátainkkal (hovatovább a barátnőnkkel, feleségünkkel) megyünk el valahova, az egy egész más tészta.

Védjük meg a férfit

Azok a férfiak, akik szeretnek flörtölni, nagyon nehezen szoknak le erről a tulajdonságukról, miután párt találtak maguknak. Normális esetben ilyenkor az érdeklődés a társ felé fordul, neki akarunk tetszeni, neki bókolunk, és neki tesszük a szépet. Ugyanakkor a férfi vadászösztöne nehezen kordában tartható. Az, hogy flörtöl, még nem azt jelenti, hogy ennél tovább is menne, vagy többre vágyik.

Sokszor az ilyen viselkedés mellett inkább önbizalomhiány, bizonytalanság húzódik meg: szüksége van a visszajelzésekre. Szüksége van arra, hogy lássa, érdekli még az ellenkező nemet, annak ellenére, hogy már elkötelezte magát valaki mellett. Lehet az is az oka, hogy a társától bizony nem kapja meg azt a figyelmet, azt a szeretetet, amitől valóban biztonságban érzi magát, és valóban értékelve az ő férfiúi mivoltát.

Mit kezdjünk a flörtölős pasival?

Először is, tudjuk meg, mi áll a dolog hátterében. Ha eddig nem tette, és ez valami új dolog nála, az vészjelző. Akkor tudni kell, hogy valami nincs rendben a kapcsolatban, és ahelyett, hogy őt hibáztatnánk, igyekezzünk rájönni, mivel javíthatnánk a helyzeten.

Ha viszont egyszerűen nem szokott le a flörtölésről annak ellenére, hogy már a mi társunknak vallja magát, először is fel kell hívni rá a figyelmét, mert lehet, hogy nincs is tudatában annak, mit tesz – illetve, hogy ez nekünk kellemetlen. Vannak férfiak, akiknek a női nem olyan, mint a gasztronómia: gourmand-ként ízlelgeti, nézegeti, szagolgatja, ám soha nem tenne olyat, ami a kapcsolatát veszélybe sodorja. Egyszerűen szereti a nőket, és szereti a tudtukra adni, hogy csodálatosnak tartja őket. Ez alapvetően jó hír, hiszen az ilyen férfi mellett igazán nőnek érezhetjük magunkat, a szó minden értelmében. Ugyanakkor csak erős idegzetűeknek ajánlott, akiknek van annyi önbizalmuk, hogy nem sodorja őket féltékenységbe a párjuk ilyetén viselkedése.

Érdemes őszintén, nem vádlón elmondani a kedvesnek, hogy mit érzünk ezzel kapcsolatban, és hogy miért bánt ez bennünket. Minden nő elvárhatja az exkluzivitást egy párkapcsolatban, ami nem csak a szexre vonatkozik, hanem minden olyan tevékenységre, ami az ellenkező nemre irányul. Annak a kifejezése, hogy valakit vonzónak találunk, a saját párunkra kellene, hogy korlátozódjon. És függetlenül attól, ki kezdte a flörtöt, a férfi felelőssége nem belemenni az ilyen játszmákba.

Sikamlós terület ez, ám tény: aki flörtöl, arról senki nem gondolná, hogy párkapcsolatban él valakivel, vagy azt, hogy ő ebben boldog. Ne adjunk ellenkező jeleket, mint ami a valóság, mert azzal másokat is összezavarunk, és a saját kapcsolatunknak is igen sokat ártunk. Ha a férfi flörtöl, azzal azt jelzi: szabad a pálya. Ez pedig valahogy nem fér össze egy igazi párkapcsolattal…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!