Életmód

2010.01.10. 10:48

Az év színe a türkiz

A Pantone színskálákat gyártó vállalat design szakembereinek prognózisa szerint a 2010-es év trend színe a türkizkék. A színszakértő cég minden évben megjelöl egy irányadó színtónust, amely jelentős hatással van a divat, a formatervezés, a design és a dekoráció világára.

Lakáskultúra Online

Az idei színválasztás oka a türkizkék könnyedsége, amely az utazást, a vakációt, a tenger kékjét, a szikrázó, energiával feltöltő napütést juttatja az eszünkbe, elfeledtetve 2009 nehéz gazdasági helyzete miatti rossz közérzetünket.

A színtrendeket meghatározó szakemberek szerint a türkizben választott tárgyak, lakáskiegészítők, öltözékek, ékszerek jó hatással lesznek hangulatunkra. Ez az élénk, élettel teli szín jól párosítható fekete-fehérrel, vibráló naranccsal, magentával,almazölddel, ezüsttel, szürkével.

A türkiz kristályt az indiánok, az egyiptomiak és a görögök is védő- és gyógyító kőként tisztelték. Az érvelést és a véleménynyilvánítást segíti. Több magabiztosságot, tetterőt, alkotóerőt közvetít viselőjének úgy a magánéletben, mint a hivatásban. Lelőhelye többek között Arizona, Franciaország, Ausztrália, Mexikó. A 2010-es év enteriőr frissítő tippje szerint fessük át bátran hálónk, nappalink, vagy konyhánk falát, esetleg dekoráljuk a falszínt szürke, vagy ezüst falmatricával. Válasszunk magunknak türkizkék kanapét, díszpárnát, virágvázát, vagy étkészletet, mert e szín csodás vibrálása valóban a tengerpart nyugtató, pihentető, feltöltő hatását, a mediterrán térség csodás hangulatát hozza életünkbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!