Életmód

2009.08.03. 10:44

Minden idők leggazdagabb médiaistennői

Ki emlékszik már arra, amikor férfiak uralták a médiát? A Forbes magazin listáját elnézve az erősebbik nemnek esélye sincs labdába rúgni a hírek világában. Íme, Amerika legbefolyásosabb női közéleti személyiségei.

BAMA

Az amerikai nők rekordszámban vannak jelen a munkaerőpiacon - nincs ez másként a médiában sem. Közöttük - ami a vagyont és ismertséget illeti - toronymagasan vezet Oprah Winfrey. Talk-show-jának hatalmas sikere van, már csak azért is, mert ez az a műsor, amely a legjobb reklám legyen szó akár könyvről, hírességről vagy bármiféle ötletről. Ami és aki feltűnik a show-ban, azt garantáltan megismeri a fél világ. Többek között ennek köszönheti hatalmas vagyonát Oprah, aki tavaly 275 millió dollárral lett gazdagabb. Nem sokkal marad le mögötte Ellen DeGeneres, aki a maga 35 milliójával épphogy lecsúszott a dobogóról, míg a bájos Tyra Banks az ötödik hellyel büszkélkedhet.

Vagyon - 4 kategóriában mérve

Ám a Forbes magazin nem csupán kereset szempontjából vizsgálta a celebeket: a vagyon mellett a hallgatottság/nézettség, a sajtó szereplések, és a társadalmi elismertség is szerepet játszott abban, ki hányadik helyen végez. A lista egyik meglepetése Diane Sawyer, aki - bár csaknem 40 éve áll a kamera előtt – mára érte el karrierjének csúcsát: 2009-ben népszerűbb, mint valaha.

Miből lesz a cserebogár?

Érdekes megnézni, kikből lettek Amerika legnépszerűbb média személyiségei. A leszbikusságát nyíltan vállaló DeGeneres egykor humorista volt, az ifjú Rachel Ray séfként kezdte, míg Tyra Banks modell karrierjét hagyta ott a kamera miatt. Választásuk mára meghozta gyümölcsét: Amerika leggazdagabb médiaistennői lettek.

Az Egyesült Államok legrégebbi üzleti magazinja, a kéthetente megjelenő Forbes, 2007-ben ünnepelte 90. születésnapját. A médiaipar egyik legsikeresebb családi vállalkozása többek között a Forbes.com nevű weblapot is üzemelteti, amely előszeretettel gyűjti csokorba a világ legjeit: listáik között találhatjuk többek között a „Forbes 400”-at a leggazdagabb amerikaiakkal, a „Forbes Global” pedig a világ legnagyobb vállalatait sorolja fel.

Képgalériánkban a legvagyonosabb média-istennők >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!