megúszta

2020.06.19. 18:04

Laptoppal ütögette a támadó medvét egy amerikai nő

Éppen az udvarában aludt, amikor megjelent a vadállat.

Forrás: Shutterstock

Háza mögötti udvarában alvó fiatal nőre támadt egy medve San Gabriel Valley-ben – közölte a helyi halászati és vadászai hivatal.

A ragadozó karmolni és harapdálni kezdte a nőt, aki a laptopjával ütött vissza. Ahogy nő kiszabadult a medve karmai közül, a házban keresett menedéket.

Az áldozat sebeiből sikerült megszerezni a medve DNS-mintáját, amit most összehasonlítanak annak az állatnak a DNS-ével, melyet később a környéken csapdába ejtettek. Ha a két minta egyezik, a vadat „a lakosság biztonsága érdekében elaltatják” – közölte a halászati és vadászati hivatal illetékese.

A Sierra Madre környékén, a San Gabriel-hegység lábainál gyakran látni medvét.

Noha a helybéliek megszokták, hogy felbukkannak az úszómedencék partján és az utcákon kóborolva, a medvék általában nem támadnak emberre

– közölte a hatóság.

Tavaly júniusban egy medve egy férfit mart meg az áldozat Sierra Madre községbeli birtokán. A hatóság biológusai megállapították, hogy a nőstény maga és a közelben lévő bocsai védelmében támadott. A felnőtt állat a birtokra tévedt, ahol a kutya nekiugrott. A gazda közbelépett, így sérült meg.

Az eset után az anyaállatot és kicsinyeit visszaengedték a vadonba.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!