Horror a kávéültetvényen

2019.11.19. 10:51

Földművessel végzett egy szumátrai tigris Indonéziában

Az állat korábban egy turistára is rátámadt.

Egy szumátrai tigris megölt egy indonéz földművest és súlyosan megsebesített egy turistát állatvédők hétfői közlése szerint.

A végzetes támadás vasárnap történt a gazda kávéültetvényén, Szumátra szigetén. Az 57 éves férfi küzdött az állattal, ám az végül megölte őt közölte Genman Hasibuan, Dél-Szumátra állatvédelmi hivatalának vezetője, aki elmondta, hogy a gazda az ültetvényén dolgozott, amikor rárontott az állat.

Egy nappal korábban ugyanez a tigris megtámadott egy csapat indonéz turistát, akik egy helyi teaültetvényen táboroztak a Mount Dempo rétegvulkán környékén. A tigris berontott a sátrukba, és az egyik turistának kórházi ellátásra volt szüksége a hátán keletkezett sebek miatt.

Az állat, amely továbbra is szabadon van egy védett erdős területen, a súlyosan veszélyeztetett faj Dél-Szumátrán élő 15 példányának egyike.

A régióban idén öt tigristámadás történt, ebből kettő halálos kimenetelű volt.

Az emberek és állatok közötti konfliktusok gyakoriak a délkelet-ázsiai szigetcsoporton, különösen azokon a területeken, ahol az olajpálma-ültetvények terjeszkedése miatt kiirtották az esőerdőket és tönkretették az állatok életterét.

Ezek az állatok így közelebb kerültek az emberi településekhez.

A szumátrai tigrist (Panthera tigris sumatrae) a súlyosan veszélyeztetett kategóriába sorolja a Természetvédelmi Világszervezet (IUCN), mindössze 400-500 példánya él vadon a világon.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik