Szokatlan lopásgátlás

2019.02.09. 07:55

Bach zenéjével riogatja az autótolvajokat a Tesla

Elon Musk szerint a komolyzene riasztó dolog.

Portrait of Johann Sebastian Bach, 1685-1750, German Baroque composer, holding a musical score, painting, 1746, by Elias Gottlob Haussmann, 1695-1744, German Baroque painter. Copyright © Collection Particuliere Tropmi / Manuel Cohen

Forrás: AFP

Fotó: Manuel Cohen

A Tesla új modellje a tervek szerint Bachot és Beethovent kezd majd játszani, ha autótolvajok tevékenységét érzékeli – adja hírül a classicfm.com. Mint írják, a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk a közösségi oldalán tette közzé a korántsem szokványos lopásgátló rendszer részleteit. Mikor az autó jogtalan behatolást észlel, nagy hangerővel szólaltatja majd meg Johann Sebastian Bach talán legismertebb darabját, a D-moll toccata és fúgát.

A „fenyegető” hangulatú orgonadarab, miközben egyrészt humoros reakció is az autólopásra, a lehető leggyorsabban a legtöbb figyelmet hívja majd fel járművet eltulajdonítani próbálókra.

Az innovatív gondolkodásáról híres vezérigazgató egy további zenei javaslatnak is teret engedett, ugyanis egy internetes követője tanácsára

Beethoven híres Holdfény szonátájának heavy metal feldolgozását is beledolgozza a legújabb modell rendszerébe.

Ez nem az első alkalom, hogy a Tesla zenei elemeket használ a különböző funkcióihoz: az X modell bemutatóján például a Trans Siberian Orchestra „Wizards in Winter” című zenéjére „koreografáltan” léptek működésbe az autók fényei és látványos szárnyas ajtói.

Borítókép: Johann Sebastian Bach

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!