Bronzérem

2023.08.21. 19:05

Halász Bence olimpiai, világ- és Európa-bajnokként akarja befejezni

Az újabb vb-bronzérem után sem változtak Halász Bence céljai, a 26 éves kalapácsvető olimpiai, világ- és Európa-bajnokként akarja befejezni pályafutását – írja az MTI.

MW

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter átadja a bronzérmet Halász Bencének a férfi kalapácsvetés eredményhirdetésén a budapesti atlétikai világbajnokságon

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

A szombathelyi dobó a budapesti atlétikai világbajnokságon elért harmadik hely másnapján úgy nyilatkozott, még mindig nagyon fáradtnak érzi magát mentálisan és fizikailag is. Hozzátette, rengeteg gratuláló üzenetet kapott.

Igyekszem is mindegyikre válaszolni, már körülbelül 500-ra visszaírtam. Számomra különösen fontosak azok, amelyeket külföldön dolgozó barátaimtól kaptam, akik nem tudtak eljönni a versenyre

– nyilatkozott az MTI-nek.

Halász Bence 80,82 méteres eredménnyel lett bronzérmes, ezenkívül volt még egy 80 fölötti dobása, és egy 81-nél nagyobb, amit utólag érvénytelenítettek.

Ettől még nem mondanám, hogy fix 80 fölötti dobó lettem, mert ha egyszer sikerül 80 fölött dobni, az nem azt jelenti, hogy mindig sikerül, ugyanúgy meg kell dolgozni érte

– hangsúlyozta. Úgy vélte, különösen annak tükrében jónak számít vasárnapi teljesítménye, hogy másfél hónapja még a 77 métert sem érte el, folyamatosan sérülések, betegségek akadályozták a felkészülését.


Kiemelte, bár akárcsak a dohai vb-bronzérménél, ezúttal is a lengyelek óvtak ellene, ám a sportolókkal jó kapcsolatban van.

Nowicki kérdezte is verseny közben, hogy miért lett X a 81 méteres dobásom. Valószínűleg a lengyeleknek van egy stábjuk, akik állandóan videózzák, figyelik az ellenfeleket

– mondta Halász.

A 21 éves kanadai Ethan Katzberg győzelméről azt mondta, folyamatosan megjelennek új versenyzők.

Nagyon jó adottságokkal rendelkezik és szerintem az atlétikának jót tesz, ha mindig vannak új tehetségek

mondta ellenfeléről a világbajnoki bronzérmes magyar versenyző.
Halász Bence úgy fogalmazott, továbbra is az a célja, hogy olimpiai, világ- és Európa-bajnokként fejezze be pályafutását.

Ez a vb-bronz a visszaigazolása annak, hogy jó úton haladunk

 – mondta.

Több ezer szurkoló előtt vette át bronzérmét Halász Bence

Ünnepélyes körülmények között, több ezer szurkoló vastapsa mellett vette át bronzérmét hétfőn Halász Bence, aki vasárnap este lett harmadik férfi kalapácsvetésben a budapesti atlétikai világbajnokságon. A vasárnapi finálét a kanadai Ethan Katzberg (81,25 m) nyerte az olimpiai bajnok lengyel Wojciech Nowicki (81,02 m) és a magyar klasszis (80,82 m) előtt. A három dobogós hétfőn, az esti program kezdete előtt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztertől és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkártól vette át érmét és virágcsokrát a stadion és a főbejárat közötti parkban kialakított medálplázában.
Újításnak számít, hogy a medálceremóniát minden esti program előtt egymást követően tartják meg a stadion melletti parkos részen. Ez hétfőn is jól látható módon beváltotta a hozzáfűzött reményeket, ugyanis a versenyzők szinte rocksztárnak érezhetik magukat a színpadon, a tömeg ugyanis szinte karnyújtásnyira tőlük tört ki rendre ovációban a dobogósok felkonferálása közben.


A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!