24 Óra

2017.10.31. 12:38

Másolat: Tizenegy település nyert támogatást

Címkék#Neszmély

Bicikliutak építése, természeti élőhelyek megóvása, kerékpárkölcsönző rendszer kiépítése, interaktív tematikus parkok kialakítása és hasonlóan hasznos projektek valósulnak meg hamarosan megyénkben számottevő uniós támogatással, határon átnyúló együttműködés keretében.

Petrik József

A három nyertes pályázat támogatásából felújított neszmélyi művelődési háznál aligha lehetett volna autentikusabb helyszínt találni a tájékoztatóhoz, amelynek témája éppen a határon átnyúló projektek jelentősége, illetve az operatív programok gerjesztette szinergia volt.

Janovics István, a Duna-menti község polgármestere, mint házigazda köszöntötte a „folyópart” – innen és túli – településeinek polgármestereit, képviselőt, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztost, országgyűlési képviselőt, dr. Völner Pált, parlamenti államtitkárt, fejlesztési biztost, országgyűlési képviselőt, Bencsik Jánost, a Tatai-medence országgyűlési képviselőjét és Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét.

– Elrajtoltak a magyar-szlovák határ menti térség uniós projektjei – emelte ki Popovics György. – Az Interreg V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program hétéves ciklusában a nyertes projektek közül 18 érinti szűkebb hazánkat, így 11 megyei település vághat fejlesztésbe határon túli projektpartnerével közösen. A másfél milliárd forintnyi támogatáshoz a „mi oldalunkon” 260 millió önerő is társul.

A parlamenti államtitkár arról szólt, hogy miként lehet a megyén belül optimalizálni a pályázati források kínálta lehetőségeket. Miként vannak, lesznek az elképzelések szinkronban egymással, miként egészíthetik ki egymást és miként épülhetnek egymásra.

Czunyiné dr. Bertalan Judit azt hangsúlyozta, hogy ezek a projektek a szinergia jegyében zajlanak, és fontos, hogy segítségükkel hasznos dolgok valósulhatnak meg.

A Tatai-medence országgyűlési képviselője a „két oldal” sikeres szerveződését emelte ki, amely a gazdaság fejlődésén túl komplex helyi fejlesztések érdekében történik. Példaként a Neszmély–Dunaszentmiklós közötti útfelújítást említette, amelyet hamarosan „készre jelentenek”, ezzel segítve a borkultúra népszerűsítését...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában