24 Óra

2017.10.31. 12:38

Másolat: Tizenegy település nyert támogatást

Bicikliutak építése, természeti élőhelyek megóvása, kerékpárkölcsönző rendszer kiépítése, interaktív tematikus parkok kialakítása és hasonlóan hasznos projektek valósulnak meg hamarosan megyénkben számottevő uniós támogatással, határon átnyúló együttműködés keretében.

Petrik József

A három nyertes pályázat támogatásából felújított neszmélyi művelődési háznál aligha lehetett volna autentikusabb helyszínt találni a tájékoztatóhoz, amelynek témája éppen a határon átnyúló projektek jelentősége, illetve az operatív programok gerjesztette szinergia volt.

Janovics István, a Duna-menti község polgármestere, mint házigazda köszöntötte a „folyópart” – innen és túli – településeinek polgármestereit, képviselőt, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztost, országgyűlési képviselőt, dr. Völner Pált, parlamenti államtitkárt, fejlesztési biztost, országgyűlési képviselőt, Bencsik Jánost, a Tatai-medence országgyűlési képviselőjét és Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét.

– Elrajtoltak a magyar-szlovák határ menti térség uniós projektjei – emelte ki Popovics György. – Az Interreg V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program hétéves ciklusában a nyertes projektek közül 18 érinti szűkebb hazánkat, így 11 megyei település vághat fejlesztésbe határon túli projektpartnerével közösen. A másfél milliárd forintnyi támogatáshoz a „mi oldalunkon” 260 millió önerő is társul.

A parlamenti államtitkár arról szólt, hogy miként lehet a megyén belül optimalizálni a pályázati források kínálta lehetőségeket. Miként vannak, lesznek az elképzelések szinkronban egymással, miként egészíthetik ki egymást és miként épülhetnek egymásra.

Czunyiné dr. Bertalan Judit azt hangsúlyozta, hogy ezek a projektek a szinergia jegyében zajlanak, és fontos, hogy segítségükkel hasznos dolgok valósulhatnak meg.

A Tatai-medence országgyűlési képviselője a „két oldal” sikeres szerveződését emelte ki, amely a gazdaság fejlődésén túl komplex helyi fejlesztések érdekében történik. Példaként a Neszmély–Dunaszentmiklós közötti útfelújítást említette, amelyet hamarosan „készre jelentenek”, ezzel segítve a borkultúra népszerűsítését...

Címkék#Neszmély

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!