A legjobbak

2024.05.04. 06:55

Így vették át az Év sportolója díjakat a győztesek

Átvették megérdemelt díjaikat a 24 Óra és a Kemma.hu Év sportolója díjának a nyertesei. A győztesek kilétéről a több héten át tartó szavazáson olvasóink voksai döntöttek.

Túri Csaba

A tatai Öreg-tó partján üzemelő Malom és Kacsa étteremben a 2023-as esztendő legjobb sportolóinak járó közönségdíj átvételére érkeztek Komárom-Esztergom vármegye büszkeségei. A díjátadón Pásztor Zoltán főszerkesztő elismeréssel illette a győzteseket, akik mindannyian kivételes eredményeket produkálnak a saját sportágaikban. Külön örömként megjegyezte, hogy a fiatalok – akikre még egy egész pályafutás vár – taroltak a szavazáson. A főszerkesztő megtisztelőnek érezte, hogy a teremben tartózkodik egy különleges fiatalember, akinek még mindig van esélye kvalifikálnia magát a világ legnagyobb sporteseményére, az olimpiára, ami ha sikerülne, egy teljes vármegyét tenne boldoggá. Természetesen nem csak neki, hanem az Év sportolója 2023 szavazás minden győztesének sok sikert kívánt a jövőre: Rózsahegyi Borinak, az Almásfüzitőnek és az Eszergomi Vitézeknek is.

Az Év sportolója elismerésért járó serleg
Az Év sportolója elismerésért járó serleg
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Szűr Annamária, regionális online vezető szerkesztő a sportszerűség jegyében felsorolta az összes sportolót és csapatot, akik részt vettek a közönségszavazáson. A listán csupa olyan név szerepelt, akik szintén ragyogó eredményeket értek el a tavalyi évben, de ezúttal a helyszínen tartózkodók mindenkit legyőztek olvasóink voksai alapján. 

Az Év sportolója győztesei

Elsőként Rózsahegyi Bori, a Tatabányai SC-Geotech távolugrója vehette át az év legjobb női sportolójának járó díjat. A fiatal atléta ül jelenleg az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál trónján, de ő tartja az országos rekordot már az U18-as korosztályban is egy 630 centiméteres ugrással. A TSC atlétája elárulta, hogy legnagyobb célja természetesen egy olimpiai részvétel, ha pedig már ott lesz, akkor miért ne állhatna majd fel a dobogó tetejére? 

A hölgyeknél maradva a legjobb csapat kategóriájában diadalmaskodó Almásfüzitői SC labdarúgócsapata két fronton is gyűjtögeti a szép eredményeket: a klasszikus nagypálya mellett ugyanis futsalban is remekelnek. Olyannyira, hogy az NBII nyugati csoportjában az első helyen végeztek, aminek köszönhetően az Eger csapatával mérkőzhetnek meg a feljutásért az első osztályba.

A férfiak kategóriájában az egyéni első helyezett a kajakos Hidvégi Hunor lett, aki egészen zseniális esztendőt tudhat maga mögött. Első U23-as évében valósággal berobbant a mezőnybe: 500 méteren Európa-bajnok, míg 1000 méteren világbajnoki harmadik lett, miközben az országos bajnokságon a felnőttek mezőnyében is aranyérem került a nyakába. Az ifjú kajakos nem titkoltan már a 2028-as olimpiára készül, de még az idei, párizsi játékokon való részvételére is van esély. 

A 2023-as év legjobb férfi csapat díját az Esztergomi Vitézek rögbisei gyűjtötték be. Aki nem tudta volna, hogy kik képviselik a díjátadón az együttest, az is egyből Sőlősi Darius edzőre és Stiglmayer Márk csapatkapitányra mutatott volna. A rekordbajnok esztergomiakra is nagy feladat vár még a szezonban, ugyanis májusban az NB1 döntőjében lépnek pályára a Budapest Exiles csapata ellen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában