Párbajtőr

2024.02.27. 07:26

Keresztes Ádám a legjobb 16-ig jutott az Európa-bajnokságon

A tatai Keresztes Ádám is megkezdte szereplését a Nápolyban rendezett junior Európa-bajnokságon. A párbajtőröző a tizenegyedik helyre ért fel, a szerdai csapatversenyben újra vívni fog.

Körtvélyfáy Dina

Keresztes Ádám a csoportkörben is jól szerepelt, öt győzelemmel és egy vereséggel jutott tovább. A 32 közé jutásért az izraeli Alon Saridot győzte le, majd a nagy-britanniai Tristan Lumineau ellen is nyert. A tizenhat között a német Matthew Buelau volt az ellenfele, akivel azonban már nem bírt, így a tizenegyedik helyen zárta az egyéni versenyt. A magyar küldöttség legjobb eredményét Pelle Domonkos érte el, aki a kilencedik helyen végzett.

Plásztán Attila és Keresztes Ádám
Keresztes Ádám korábban a bázeli világkupán is jól szerepelt, ahová Plásztán Attila, a tatai vívóklub elnöke is elkísérte
Fotó: Beküldött / Forrás: Beküldött

Ma ismét szurkolhatunk vármegyei versenyzőnek, ugyanis kedden a tatabányai Salamon Réka lép pástra egyéniben. Keresztes Ádám szerdán a junior férfi párbajtőrcsapatban vív újra, míg Salamon Réka csütörtökön lesz érdekelt a csapatversenyben.

Mindkét junior párbajtőrcsapat szép eredményeket tudhat magáénak az utóbbi időszakban. Az Európa-bajnokságot megelőző világkupa versenyen a fiúk és a lányok nyakába is aranyérem került. Az év elején rendezett udinei világkupán Salamon Réka egyéniben is remekül teljesített, ugyanis élete eddigi legjobb eredményét elérve, szintén aranyérmes lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában