Római kőtár

2024.04.23. 16:50

Újra várja az érdeklődőket az Igmándi erőd

A Komáromi Napok ideje alatt újra megnyitja kapuit az Igmándi erőd és az ott található római kőtár. A részletekről Számadó Emese múzeumigazgató számolt be.

Körtvélyfáy Dina

Az Igmándi erőd április 26. és május 1. között 10-től 17 óráig újra nyitva lesz. Az erőd egyébként a Komáromi Klapka György Múzeum legrégebbi kiállítóhelye, itt található ugyanis az 1965-ben létesített római kőtár. 1993 óta a leletanyag az épület belsejében található.

Újra megnyitja kapuit az Igmándi erőd
Újra megnyitja kapuit az Igmándi erőd
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

A Komáromi Napok ideje alatt minden nap 14 órakor tárlatvezetések indulnak. Számadó Emese elmondta, már jó néhány éve nem láthatta a közönség a római kőtárat, ezért azokat is invitálják, akik korábban már voltak itt. Számadó Emese arról beszélt, a látogatók számára izgalmasak lehetnek a Brigetióban talált szarkofágok, amelyek mind egy-egy sorsot mondanak el.

Akik a Komáromi Napok ideje alatt mégsem tudnak ellátogatni az erődbe, annak sem kell aggódniuk. Az Igmándi erőd ugyanis hétvégente nyitva lesz, szombaton és vasárnaponként 10 és 17 óra között fogadnak látogatókat. A múzeum igazgatója arról is tájékoztatta a komarom.hu-t, hogy a  római kőtárat egészen ősz végéig meg lehet tekinteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában