Park és parkoló lesz

2024.04.16. 17:26

Ideje volt már: elkezdték lebontani a régi buszpályaudvart Tatabányán +fotók

Az április 16-i esős időben több munkagép sorakozott fel a régi tatabányai buszpályaudvar területén, hogy a 2007-től már nem üzemelő, s azóta egyre rosszabb állapotban lévő épületet a földdel tegyék egyenlővé. Fotókat hoztunk a régi buszpályaudvar bontásáról, arról, hogy mi maradt az ikonikus épületből kedd délutánra.

Kemma.hu

Rettenetes állapotban volt már a régi buszvégállomás

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. M.

​A legutóbbi információk szerint a végleges funkció megtalálásáig parkot és parkolót alakítanak majd ki a régi buszpályaudvar helyén Tatabányán. A pályaudvar még 2007-ben költözött el innen a város frekventáltabb részén lévő Vértes Centerhez. A funkció nélkül maradt ingatlant 2022-ben, az épületet pedig tavaly év végén vásárolta meg az önkormányzat. Így nyílt lehetőség a terület újrahasznosítására. 

Elkezdődött a régi buszpályaudvar bontása Tatabányán
Elkezdődött a régi buszpályaudvar bontása Tatabányán
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Az önkormányzat nemrégiben kis videóval búcsúzott az ikonikus épülettől, megkérdezték az erre járókat, itt élőket, hogy mi a véleményük a változásról. Volt, aki azt mondta, hogy nagyon csúnya már, csinálni kellene valamit vele, mások szerint szépen, jól tervezett épület volt, fel is lehetett volna újítani.  A hasznosítás kapcsán elhangzott a mélygarázs, piac, közösségi tér, játszóház, sporttevékenységet szolgáló terület, park ötlete is. 

Urbex Gyula is járt a régi buszpályaudvaron

Néhány éve Urbex Gyula is ellátogatott a régi buszpályaudvarra. A Szellemvárosok blog készítője elhagyatott, funkció nélkül álló, pusztulásra ítélt helyeket és épületeket keres fel, tevékenységére új szó is született már: az „urbexelés”. Blogjáról nem maradhatott ki Tatabánya régi buszvégállomása sem. 

Március végén ugyanakkor Gál Csaba önkormányzati képviselő, a FIDESZ-KDNP frakcióvezetője is megosztott egy videót hivatalos Facebook-oldalán, amelyben „Tatabánya egyik szégyenfoltjaként” mutatta be az épületet és környezetét.

Gál Csaba azt is elmondta akkor, hogy több megoldási javaslat is felmerült, amely életre kelhetne az elhagyatott terület. Többek között a piac, parkoló, vagy egy újvárosi park létesítése is szóba került. 

Most, a bontás után, a terület végleges funkciójának kigondolásáig parkosítják majd a területet, és parkolókat alakítanak ki rajta. A munkagépek pedig megkezdték a dolgukat, fotókat hoztunk a bontásról, arról, hogy mi maradt az ikonikus épületből kedd délutánra.

A Kemma.hu bontás előtt is megörökítette a város még romos állapotában is sokak számára ikonikus épületét. A fotókon látszik, mlyen volt az enyészetté vált buszpályaudvar az utolsó napjaiban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában