Ünnepi hangulat

2024.03.29. 08:26

Húsvétra készülődtek kocsi diákok

Érdekes programokkal telt a kocsi iskolában a tavaszi szünet előtti hét. A húsvéti hagyományok is előtérbe kerültek.

Goletz-DeáK Viktória

A húsvét előtti márciusi napok is sok örömet szereztek a kocsi Vincze Imre Református Általános Iskola diákjainak. Közösségi oldalukon arról számoltak be, hogy nagy élmény volt az alsósok mesemondó versenye.

Érdekes programokkal és a húsvétra való készülődéssel telt a kocsi iskolában a tavaszi szünet előtti hét.
Az iskola élelmezésvezetője és csapata igazi húsvéti reggelivel örvendeztette meg a diákokat
Fotó: Vincze Imre Református Általános Iskola

– Március 19-én rendeztük meg az iskolánkban már hagyománnyá vált mesemondó versenyünket. 15 alsós tanuló készült fel tanárai és szülei segítségével a megmérettetésre. Szívet melengető élményben volt részünk, amikor ezeket a lelkes tanulókat hallgattuk. Tréfás, vidám hangulatú mesék, szövegrészletek elevenedtek meg előttünk, pontos szövegtudással, szépen hangsúlyozva, derűsen, vidáman előadva – írták posztjukban. A mesék világ aztán a történelemé volt a főszerep. Egy távoli világ üldözött keresztényeinek életébe nyerhettek bepillantást a tanulók. 

A húsvétra is készülődtek

A szünet előtti utolsó tanítási napon pedig igazi meglepetés várta a gyerekeket.

– Először iskolánk élelmezésvezetője és csapata igazi húsvéti reggelivel örvendeztette meg diákjainkat, a nagyok segítettek is a kicsiknek a válogatásban. Majd a templomban volt iskolánk diákjai számára a húsvétra hangolódás állomása, ahol a húsvét jelképeit, szimbólumait vehettük sorra. Akik pedig délután még a napköziben maradtak, kézműveskedhettek a húsvétra készülve – írták az iskola posztjában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában