Testületi ülés

2024.03.27. 13:42

Az épülő körforgalom miatti dugó is téma volt a tatai testületi ülésen

A szerdai testületi ülésen a tatai dugók is szóba kerültek. Az új körforgalom építése miatt a csúcsidőben lépésben haladnak az autók a Május 1 úton..

Kemma.hu

Megtartotta márciusi testületi ülését Tata önkormányzata. A napirendi pontokban több, érdeklődésre számottevő téma is volt, amiről a Kemma.hu is beszámol a következő napokban. Azonban most az ülés végén elhangzott, sok tatait érintő képviselői kérdésről számolunk be. Ez pedig nem más, mint az épülő új körforgalom miatti dugók és azoknak lehetséges megoldásai. Michl József, Tata polgármestere a testületi végén a Kemma.hu-nak elmondta, hogy ő is tapasztalja a csúcsidőben kialakuló dugót, hiszen maga is az érintett útszakaszon jár. 

A szerdai testületi ülésen a tatai dugók is szóba kerültek. Az új körforgalom építése miatt a csúcsidőben lépésben haladnak az autók.
A tatai testületi ülésen az épülő körforgalom miatti dugók témája is szóba került.
Fotó: G.D.V. / Forrás:  24 Óra

Az új körforgalom miatti dugókban a lámpák sem segíthetnek

Az önkormányzat is kereste már a közlekedés megkönnyítésének lehetőségeit, ezért egyeztetett a Közúttal is. 

– Természetesen a Közúttal is tárgyaltunk arról, hogy a Május 1. úton hogyan lehet gyorsítani az áthaladást. Vagyis a lámpákat hogyan lehetne úgy állítani, hogy még gyorsabb legyen az áthaladás. Azt a választ kaptam a Közúttól, hogy ez komoly programozási feladat lenne. Nincs akadálya, hogy ezt a város megrendelje, azonban ennek a költsége is minket terhelne. A másik felvetés pedig az volt, hogy a körforgalom és az Oroszlányi utca közötti lámpát állítsák át állandóan villogóra. Azonban ekkor valamilyen biztonsági szakember, rendőr felügyelete lenne szükséges, ami plusz pénzforrást igényelne – magyarázta a város vezetője, aki türelemre kérte a tataiakat. 

– A Hajdú utcát nem tudjuk megfordítani, mert a szakemberek szerint olyan veszélyes egy ilyen döntés, hogy amire megépül az új körforgalom, addigra állna be mindenki fejében, az új irány. Sajnos el kell most fogadni azt, hogy nem tudunk olyan megoldást, ami nagyban segítené az áthaladás felgyorsítását.

Legyünk türelmesek

– Nagyon igyekszünk, hogy minél hamarabb visszaálljon a megszokott közlekedés. A vállalkozótól azt kértük, hogy mindent vessen be, hogy a lehető leghamarabb kész legyen vele. Vagy legalább részlegesen majd egy-egy irányát a körforgalomnak megnyithassuk. Én azt kérem, hogy legyünk türelmesek. Tudomásul kell venni, hogy a mi városunk ilyen. Az Öreg-tónak köszönhetően csak egy kifli alakban közlekedhetünk – szögezte le a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában