Sztárvilág

2009.06.26. 14:43

Jolie és Pitt különváltak

A hírességek rengeteg pénzt tesznek zsebre ilyen-olyan tevékenységükért, amiből az önzetlenebbek szívesen adnak a kevésbé szerencsés helyzetben lévőknek. Míg azonban egyesek csak pénzzel, addig mások karitatív tevékenységgel is szívesen részt vállalnak a sanyarú sorsúak megsegítésében.

BAMA

Bononak – a U2 együttes frontemberének – neve szinte már egybeforrt a jótékonykodással. Az ír szupersztárt ezért nem csak zenei tehetsége miatt üdvözlik oly sokan a világban. Adakozásaival, a szegények megsegítésével immár 25 éve foglalkozik komolyabban. Az első lökést egy Etiópiában tett látogatás adta: akkor szembesült először azzal, hogy amíg egyesek – beleértve saját magát is – dúskálnak a földi javakban és semmire sincsen gondjuk, addig vannak olyan földrészek, ahol éhhaláltól szenvednek az emberek, kisgyermekek…

Hasonlóan ismert jótékonykodási akcióiról az egzotikus országok árváinak örökbefogadásából már-már sportot űző Angelina Jolie - és az időközben hozzácsatlakozó Brad Pitt - akit önkéntes tevékenységei miatt az ENSZ Menekültügyi Jószolgálati Nagykövetévé is választottak.

Brangelináék azonban külön-külön is sokat tesznek: Jolie tavaly Irakba látogatott, hogy felhívja a helyi kormányzó figyelmét a sanyarú sorsú társadalmára. Ám - állítólag - amint kitudódott, hogy a színésznő az országba érkezik, a gyermekek imát mondtak azért, hogy őket vigye haza Szent Angie. Közben azért Pitt sem tétlenkedett: George Clooneyval és Matt Demonnal fogott össze a darfrui árvák megmentéséért.

Képgalériánkban a világ legbőkezűbb sztárjai >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!