Szépség és divat

2010.01.08. 16:42

Abodi Dóra és a Polaroidok színvilága

A tehetséges divattervezőnő nemrég New Yorkban is bemutathatta kollekcióját.

BAMA

- Mi jellemzi a 2010-es tavaszi-nyári kollekciódat? Mi volt a koncepciód, honnan ért a legtöbb inspiráció?

A 2010 tavasz-nyár kollekcióm címe M''amour és egy romantikus, ám egyben idézőjelbe tett képregényszerű történetet mesél el a szerelemről.

A szerelem, mint nagyon jól tudjuk, egyaránt euforikus, vidám, ám egyben igen lehúzó és frusztráló vagy bénító is tud lenni, attól függően, hogy épp hol tartunk egy adott szerelmi történetben... Ez a kettősség - a felszabadultság és boldogság, illetve mellékhatásként a szenvedés, bénultság, melancholia -volt a kiindulópont, amikor elkezdtem körvonalazni a kollekciót és utána magától jött a többi gondolat.: a régi Polaroidok bézses színvilága, a testszínek, a boundage, mint a kötöttség és alárendeltség szimbóluma, a sziluett átalakításának gondolata és Lucy és Bart testtorzító bodyart alkotásainak tanulmányozása, és átértelmezése, a lágy (muszlin, puha és áttetsző kötött matériák) és kemény anyagok (ripsz, bőr, gumiszalagok, ipari anyagok, szegecsek) keverése, valamint az orvosi fűzők, rögzítő sínek bizarr szépségének felfedezése és beépítése a kollekcióba.

A kollekció számtalan foszlányszerű és töredékes irodalmi és filmutalást is tartalmaz, ami vicces módon már számomra is dekódolhatatlan utólag, hiszen amikor elkezdtem készíteni a kollekciót, nemcsak saját élményeim és emlékeim, hanem az elmúlt években látott kapcsolati filmdrámák vagy lovestoryk, régi hollywoodi filmsztárok képei, regények, barátok és ismerősök történetei kumulálódtak egyetlen kusza és szórakoztató történetben.


Alapvetően jellemző rám, hogy mindig van egy története az adott kollekciónak és ezek a történetek valahogy maguktól alakulnak ki. A tavaszi kollekciómon is egyértelműen látszik, hogy van egy irodalmi-romantikus, filmes, emellett képregény és cyberpunk atmoszférája.

Az interjú folytatása a GLAMOUR ONLINE oldalon>>>

Ajánljuk még:

Abodi Dóra 2010 tavasz-nyári kollekciója

Rövidfilm Abodi Dóra New York-i bemutatójáról

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!