Boksz

2023.12.02. 05:30

Bajnoki övet érő csata vár az észak-komáromi bokszolóra Fehérváron

Szombaton Székesfehérváron száll ringbe a középsúlyú magyar bajnoki övért az észak-komáromi Bölcskei Csaba, aki számos bajnoki címet szerzett, több nemzetközi versenyen aratott sikert eddigi pályafutása során.

Kemma.hu

Bölcskei Csaba szombaton Fehérváron lép a szorítóba

Forrás: Beküldött

Fotó: Bölcskei Csaba

„”Emlékei szerint tízévesen sokat csavargott az utcán, onnan csábították le a terembe és ott ragadt. A Kisalföldnek adott interjújában arról beszélt az észak-komáromi Bölcskei Csaba, hogy a bokszról úgy tartják, hogy a szegények sportja. Ez nála is igaznak bizonyult. 

− Édesanyám egyedül nevelt, nem volt arra pénzünk, hogy fizessünk az edzésekért, a bunyó pedig ingyen volt. Édesapám birkózott, szerette volna, ha én is birkózó leszek, de még csak ki sem próbáltam. Az én sportom a boksz lett. Félős gyerek voltam, azonban a boksznak köszönhetően megerősödtem – mesélte a 29 éves észak-komáromi Bölcskei Csaba, aki amatőrben ötször lett szlovák bajnok, kétszer az év sportolója, benne volt a válogatott keretben és több nemzetközi versenyt is megnyert az évek során. 

Mint mondta: a szorgalom mellett rengeteget köszönhet a régi edzőinek, a családnak. 
− Soha nem úgy tekintettem az edzésekre, a felkészülésekre, hogy ezzel lemondok valamiről vagy, hogy ezzel áldozatot hozok. Kiutat jelentett és segítséget. Ennek köszönhetően tudtam hozzájárulni a családi kasszához. A siker pedig ismertséget hozott, hatással volt az egész életemre. A boksznak köszönhetem, hogy ma itt vagyok – mondta Csaba, aki arra is kitért, hogy bizony a boksz a világ legnehezebb sportja, ami tele van kihívással, de pont ez adja meg a szépségét.

Egy hónappal ezelőtt pedig egy visszautasíthatatlan felkérést kapott, mégpedig azt, hogy november 25-én Székesfehérváron szálljon ringbe a középsúlyú magyar bajnoki övért.

Ez egy óriási presztízs, hiszen nem kérnek fel akárkit arra, hogy bajnoki övért bokszoljon. Mindez egy hatalmas megtiszteltetés számomra, rengeteg serlegem és kupám van, egy bajnoki öv azonban még hiányzik a gyűjteményből. Sok időm ugyan nem volt a felkészülésre, de edzésben voltam, ezért aztán igent mondtam 

– árulta el a Kisalföldnek az észak-komáromi harcos, aki az elmúlt hetekben extra üzemmódba kapcsolt, reggelente futott, míg napjában egyszer, néha pedig kétszer is edzők segítségével készült a szombati meccsre. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!