kajak - kenu világkupa

2018.05.26. 20:46

Aranyat szereztek párosban, biztató előfutamok négyesben

Kisebb meglepetésre a fiatal Apagyi Levente és Csizmadia Kolos nyerte a sprintszámot.

Magyar győztest avattak szombaton a férfi kajakozók 200 méteres páros versenyében a duisburgi világkupán.

Kisebb meglepetésre a fiatal Apagyi Levente és Csizmadia Kolos nyerte a sprintszámot – adta hírül a hazai szövetség honlapja.

Olyan ellenfeleik voltak, mint az orosz páros, amelynek egyik tagja olimpiai bajnok volt Londonban. Nagyon nagy eredmény ez Leventééktől, sokat dobhat a pályafutásukon – értékelt Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A duisburgi vk magyar szempontból egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye, a férfi kajak négyesek 500 méteres versenye az előfutamokkal kezdődött, ahonnan az elsők automatikusan a döntőbe jutottak.

A Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István egység meg is nyerte futamát az abszolút legjobb idővel, így készülhet a döntőre, míg a Mozgi Milán sztrókolta, Balaska Márk, Birkás Balázs és Somorácz Tamás alkotta hajó második lett a világbajnok német hajó mögött, ezzel a vasárnap délelőtti középdöntőben folytatja.

Nagyon magabiztos volt mindkét egységünk, elégedett vagyok velük. Sanyiék nagyon simán nyerték a futamukat, a másik hajó pedig útközben saját maga úgy döntött, hogy Márk helyett Milán fog sztrókolni, mert szerintük így a legtökéletesebb a hajó. Meglátjuk, hogy a középfutamban majd ki foglalja el az első beülőt – nyilatkozta Hüttner Csaba.

A rendkívül fiatal Nagy Bianka, Molnár Csenge páros az új olimpiai szám, a C2 500 döntőjében kiváló eredményt ért el, ötödik helyen zárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!