Gyilkos ösztön

2017.07.04. 14:38

Rasmussen: „Egyszerűen túl rendes csapat vagyunk!”

A magyar női kézilabda-válogatott edzője szerint profi a hazai háttér, de hozzáállásban fel kell vennünk a versenyt a rangosabb nemzeti csapatokkal.

Mediaworks Online / nemzetisport.hu

A dán nemzetiségű szakember pontosan egy éve vette át a válogatott irányítását, és a 2018-as Európa-bajnokságot tekinti a lányok előtt álló igazán nagy megmérettetésnek. Úgy látja, ez az idő már elég ahhoz, hogy reális esélyünk legyen az éremszerzésre.

Mióta a lányok élére került, nagyon sok sérülés hátráltatta a csapatot. Ez meglátása szerint az erős hazai bajnokságnak is köszönhető. A csapatok nem tehetik meg, hogy pihentessék kulcsjátékosaikat, így a válogatott meccsekre már fáradtan érkeznek. Reméli, hogy a következő idénytől a játékoskeretek bővítésével már több pihenőidő jut a játékosoknak. A Bajnokok Ligája-győztes edzőként érkező kapitány úgy látja, hogy mentalitásban még fel kell vennünk a versenyt nagy riválisainkkal. Azt mondja, a magyar lányok tehetségesek, de hiányzik belőlük az a gyilkos ösztön, amivel javunkra dönthetnénk el a sorsfordító meccseket. Nagyon fontosnak tartja a csapat védekezését. Nem elég az, ha egy játékosnak rendkívül jó a támadóérzéke, védekezésével meg kell félemlíteni az ellenfelet. Fontos, hogy több olyan játékosa legyen a csapatnak, mint Szucsánszki Zita vagy Tomori Zsuzsanna, akik képesek valódi vezéregyéniségként a csapat élére állni. Mindenkitől százhúsz százalékot vár el, és ez alól saját maga sem kivétel. Úgy látja, szép lassan kell haladnunk az úton, mert közös a célunk: egyre jobb és jobb játékosokból egy sikeres válogatottat összerakni.

További részletek a nemzetisport.hu oldalán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!