Sport

2017.05.12. 11:45

Fogathajtó viadalt rendez az ácsi önkormányzat és a Kinizsi SE lovas szakosztálya

Címkék#Ács

Május 12-14. között rendezi meg Ácson a Bujáki Gábor Emlékversenyt a helyi önkormányzat a Kinizsi SE lovas szakosztályával közösen.

N. T.

Idén is várják a lovak és a lovasfogatok szerelmeseit péntektől vasárnapig, hiszen ezúttal is hagyományos fogathajtó versenyt rendez Ács településének önkormányzata és a Kinizsi SE Lovas Szakosztálya, a megmérettetés egyben Bujáki Gábor Emlékverseny is.

Bujáki Gábor egy banai fogathajtó volt, korábban kettes-, majd később négyesfogattal országos versenyeken hajtott, aztán egy lovasbaleset áldozata lett, előtte tisztelegnek az emlékversennyel.

Pénteken délután 13 órakor az Igmándi úti lovas pályán díjhajtással kezdődik a program, melyre több mint 30 fogat nevezett, aznap este 21 órakor pedig éjszakai villanyfényes szinkronhajtásra várják az érdeklődőket, ha az időjárás is lehetővé teszi mindezt.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Az ácsi díjhajtásra több mint 30 fogat nevezett (Fotó: N. T.)
[/caption]

Szombaton délben a Malom-tó melletti területen folytatódnak a küzdelmek, mégpedig a maratonhajtással. Vasárnap 13 órakor ismét az
Igmándi úti lovas pályán rendezik meg az akadályhajtás-versenyt.

A díjátadó ünnepség egyébként vasárnap előreláthatólag délután 17 órakor kezdődik, melyen Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő, a verseny fővédnöke adja majd át az elismeréseket a díjazottaknak.

A hétvégi rangos lovasprogramok természetesen térítésmentesen látogathatóak, minden érdeklődőt várnak a rendezvényre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!