Sport

2017.05.24. 15:20

Az egyik legromantikusabb kisvárosunk triatlon kupának ad otthont

Az Old Lake Man Középtávú Triatlon Amatőr Magyar Kupa versenyzői 1,9 kilométert úsznak majd a tatai Öreg-tóban, 90 kilométert kerékpároznak és 21 kilométert futnak augusztusban.

kemma.hu/tata.hu

A Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület valamint Tata önkormányzatának közös szervezésében, augusztus 18-19-én Tatán rendezik az Old Lake Man Középtávú Triatlon Amatőr Magyar Kupát.  Az eseményről a szervezők a Városháza dísztermében, sajtótájékoztatón számoltak be. 

Michl József polgármester kiemelte: nagy öröm amikor egy új sportág jelenik meg a városban, különösen amikor egy ilyen izgalmas, részben technikai és főként komolyan erőnléti sportágról van szó. Mivel a versenyzők egészen Naszályig eljutnak majd, így az eseménynek kistérségi szinten is nagy jelentősége van.

Régi álmuk válik valóra

A tatai verseny megrendezésével a Footour SE régi álma válik valóra, az egyesület több mint 3 éves munkájával mára kivívta azt a szakmai szintet és elismerést, amely alapján alkalmas egy ilyen verseny szervezésére. A sajtótájékoztatón Róth Balázs, a Footour SE elnöke elmondta, hogy a versenyközpontot a Kastély-téren fogják kiépíteni. A rajt az Új Kajakház Ökoturisztikai Központtól indul majd az úszással. Az Öreg-tó vizében egy úszósávot alakítanak ki bólyákkal és kajakokkal, egészen a Keresztelő Szent János szoborig. A vízi szakaszt követően a versenyzők kerékpárra szállnak, és Tata valamint Naszály között 6 körön át teljesítik a 90 kilométeres távot, majd lefutják a félmaratoni távot 4 körben, a tóparton kijelölt útvonalon.

A verseny férfi/női egyéni, valamint férfi/női és vegyes váltóban (3 fő) is teljesíthető a juniortól (16 év) a veterán korosztályig.

A verseny távjai: 1,9 kilométer úszás a tatai Öreg-tó vizében, 90 kilométer kerékpározás és 21 kilométer futás. A limitidő 7 óra 30 perc.

A versenyen az egyéni abszolút első három helyezett (férfi és női) pénzdíjazásban részesül. A szervezők a versenyen az egyéni nevezők létszámát 400 főben, a váltó csapatok létszámát 100-ban maximalizálták. Nevezni a verseny honlapján lehet július 31-ig.

A verseny ideje alatt számos program is szolgálja a kikapcsolódást, a Kastély téren Triatlon Expóval várják a vendégeket különböző bemutatókkal és vendégekkel, emellett pedig WBO gyerekfutást is szerveznek. Az Old Lake Man Kupán több ismert sportoló és magyar bajnok is indul, a tervek szerint Flander Márton és Zelinka Gabriella magyar bajnokok, valamint Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok ökölvívó is teljesíteni fogja a távot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!