Sport

2017.03.09. 15:45

Ötvenketten álltak asztalhoz a Kodály Kupán

Asztalitenisz bajnokságot rendezett a Tatabányai Városi Szabadidősport Szövetség a megyei amatőr játékosok számára a tatabányai Kodály-iskolában.

K. A.

A viadalra megyeszékhelyünkről, valamint Esztergomból, Lábatlanról, Mocsáról, Tatáról, Vértesszőlősről, Csákvárról és Székesfehérvárról is érkeztek versenyzők. Összesen 52-en álltak asztalhoz a megmérettetésen.

A kupát Fecskés Zoltán vihette haza, aki nagy csatában győzte le Bogyó Lászlót. A harmadik helyeken a két lábatlani veterán végzett. A férfi egyesben, a 45 év alattiak között Kovács Milán meggyőző fölénnyel nyert a mocsai Király Zoltán előtt.

A férfi egyes vigaszágán Patonyi Ferenc végzett az élen. A férfi páros döntője óriási csatában dőlt el a Fecskés Zoltán–Kovács Milán páros javára. Meglepetés a Bükkösi Klára–Triebl Ferenc és a Hérics József–Lincmayer László kettősök harmadik helyezése.

A serdülőknél Triebl Gergely magabiztosan szerezte meg a győzelmet Becker Balázs előtt. A kezdőknél meglepetésre Hérics Milán bizonyult a legjobbnak. A verseny elérte célját, méltó volt az asztalitenisz hegyományainak ápolására. A díjakat, érmeket, okleveleket Vadóc László, Szám Zoltán és Wiszt Attila adta át a győzteseknek és a helyezetteknek.

Kodály Kupa, eredmények:
Férfi egyes (45 év felett): 1. Fecskés Zoltán, 2. Bogyó László, 3. Kalmár Csaba és Várvölgyi Béla (egyaránt Lábatlan).
Férfi egyes (45 év alatt): 1. Kovács Milán, 2. Király Zoltán (Mocsa), 3. Becker József és Triebl Gergely.
Férfi egyes, összevont vigaszág: 1. Patonyi Ferenc, 2. Reichert Gábor, 3. Fürtös Árpád (Lábatlan) és Király Zoltán (Mocsa).
Férfi páros: 1. Fecskés Zoltán–Kovács Milán, 2. Bogyó László–Patonyi Ferenc, 3. Bükkösi Klára–Triebl Ferenc és Hérics József–Lincmayer László (Vértessomló).
Serdülő fiú egyes: 1. Triebl
Gergely, 2. Becker Balázs, 3. Cserhalmi Dániel és Schvarcz Dániel.
Kezdők: 1. Hérics Milán, 2. Becker Balázs, 3. Hofman Tímea és Szentes Emília. A csapat nélkül jelölt versenyzők egyaránt a TVSZSZ sportolói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!