Sport

2017.01.28. 09:57

Sporttörténelmi sikert ért el a Bozsik-iskola lánycsapata

Címkék#Komárom

A szőnyi Bozsik József Általános Iskola lány floorball csapata első alkalommal szerzett aranyérmet a diákolimpia országos döntőjében. Mellettük a III. korcsoportos fiúk is dobogó tetejére állhattak.

Kovács László

Az idei tanévben rekord számban neveztek csapatok a kispályás floorball diákolimpia küzdelmeire, ugyanis több mint 600 fiú, illetve lány iskolai együttes jelentkezett az öt korcsoport valamelyikére. A selejtezők, és országos elődöntők után 80 gárda részvételével rendezték meg az országos finálét Veszprémben, ahová megyénkből öt általános, valamint három középiskola csapata „volt hivatalos”.

A Bozsik-iskola III. korcsoportos fiú együttese tanintézetük tizenkettedik fiú floorball diákolimpiai címét szerezte meg, miután a döntőben 6-5-re diadalmaskodott a budapesti Remetekertvárosi Általános Iskola csapata ellen. Arról, hogy Galambos Tamás testnevelő öröme még teljesebb legyen, arról a II. korcsoportos lányok gondoskodtak, akik veretlenül, magabiztos, gólgazdag mérkőzésekkel, magasan kiemelkedve a mezőnyből szerezték meg sporttörténelmi első sikerüket.
A Bozsik IV. korcsoportos fiú csapata az 5. helyen végzett.

A komáromi Feszty Árpád Általános Iskola fiú csapatai közül a II. korcsoportosok a hetedik, míg egy korosztállyal feljebb szereplő társaik a hatodik helyet érdemelték ki.

Érdekesnek ígérkezett a középiskolás fiúk bronzmeccse is, ugyanis két komáromi iskola küzdött meg egymással. Végül fordulatos meccsen a Jókai Mór Gimnázium 6-5-re nyert a Széchenyi-szakgimnázium ellen. Az V. korcsoportos lányok mezőnyében, szintén komáromi Kulcsár-szakgimnázium a hetedik helyen végzett.

A diákolimpiai bajnok Bozsik-iskola csapatának tagjai:
II. korcsoportos lányok: Csáki Emese, Csáki Eszter, Hajas Kata, Hajas Réka, Kajtár Jázmin.
III. korcsoportos fiúk: Beigelbeck Tamás, Dikácz Juvenál, Galambos Máté, Kiss Csaba, Petőcz Gergő, Pénzes Levente, Tóth Zsombor. Felkészítő testnevelő: ifj. Galambos Tamás.
A torna Allstar csapataiba bekerült: Csáki Eszter, Dikácz Juvenál, Velencei Marcell, Bondor Máté.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!