Sport

2017.01.18. 17:56

Simon Attila szép dorogi tavaszban bízik

Gyirmótról érkezett Dorogra a korábbi NB I.-es gólkirály.

Várvizi Tamás

Igazi gólvadásszal erősödött nemrég az NB II.-ben szereplő Dorogi FC: másfél éves szerződést kötött a korábbi élvonalbeli gólkirállyal, Simon Attilával. A 34 éves támadó a kemma.hu-nak elmondta: jó játékkal és gólokkal szeretné hozzásegíteni új klubját a biztos bennmaradáshoz.


- Ősszel még Gyirmóton futballozott. Hogy érkezett a megkeresés Dorogról?
- December elején Bene Ferenc, a klub sportigazgatója hívott, vele egyébként is gyakran szoktunk beszélgetni szakmai kérdésekről. Összehozott egy találkozót Mayer László elnökkel, aki felvázolta az elképzeléseit. Végül január elején pont került az ügy végére, másfél éves szerződést írtam alá.

- Mit vár öntől a klubvezetés a tavasszal? Az ősz alapján a szerzett dorogi gólok számán lenne mit feljebb tornászni…
- Szeretnék jól teljesíteni és persze gólokat szerezni. Utóbbi kapcsán számszerű elvárásaim nincsenek magammal szemben, a lényeg, hogy minél többször szomorítsam az ellenfelek kapusait. Ami pedig a csapatot illeti, abban bízom, hogy szép tavaszt produkálunk, és amennyiben együtt marad a társaság, előrébb is léphetünk a következő szezonban.

- Régi ismerősökkel is találkozhat új együttesénél.
- Valóban, hiszen Bor Dáviddal Pakson, Kővári Róberttel pedig Pécsen futballoztam együtt. És akkor még nem is beszéltem Sitku Illésről, aki ellen az NB I.-ben vívtam nagy csatákat, amikor ő Székesfehérváron futballozott, én pedig Diósgyőrben játszottam.

- A beszélgetés elején említette Bene Ferencet, vele is dolgozott együtt.
- A 2008/2009-es szezonban Újpesten volt másodedző, akkor a lila-fehéreknél futballoztam. Szép időszak volt, hiszen ezüstérmet szereztünk a bajnokságban. Emellett a tavalyi idényben Gyirmóton vezetőedzőként dolgozott, az NB II.-ben együtt ünnepelhettünk feljutást. Jó kapcsolatom van vele, emberileg és szakmailag egyaránt. Bízom benne, hogy újabb sikeres időszak elé nézünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!