Sport

2016.08.30. 19:08

Új edző a fiatal Vitézek élén

Címkék#Esztergom

Sikeres edzőtáborral és felkészülési mérkőzésekkel hangoltak a következő szezonra az immár Sőlősi László vezette esztergomi rögbisek.

Kun Attila

 Megkezdte felkészülését a 2016-17-es bajnoki évadra az Esztergomi Vitézek RAFC 14-szeres bajnokcsapata. Az alapozás augusztus 8-án kezdődött Esztergomban, majd 12-én sportorvosi vizsgálaton vettek részt a jétékosok. Ezt követően indultak a szlovákiai, festői szépségű Kovácsiban tartott edzőtáborba.A Biró Gábor, Böhm Balázs, Sőlősi László és Suiogán Károly edzők vezette felkészülésen a női csapat, az U14-es, U16-os, és U18-as korosztályok, valamint a felnőttcsapat játékosai vettek részt.

A remek adottságokkal rendelkező edzőtáborban minden feltétel biztosítva volt a sikeres munkavégzéshez. Főként az erőnléti felkészülésen volt a hangsúly, de az edzői stáb rengeteg labdás technikai elemet is becsempészett az elvégzendő feladatok közé. Az edzések mellett remek szabadidős programokon is részt vehettek az esztergomiak. Az edzői értékelések alapján sikeres volt az edzőtáborozás, megfelelő felkészülési munkát tudtak végezni a csapatok.
Az első csapatnál az eddigi vezetőedző Suiogán Károly helyett Sőlősi László, a korábbi tréner vette át az irányítást. A váltásra azért volt szükség, mert az általa eddig edzett kitűnő juniorcsapat életkorát tekintve a felnőtt korosztályba lépett és egy korábbi elnökségi döntés értelmében a felnőttkorba lépő juniorjátékosok további felkészítését korábbi edzőjük végzi.

Az alapozás hazai pályán az RCH stadionban folytatódott. A Sőlősi László által dirigált tréningeken rendszeresen 20-25 fő jelent meg, komoly edzésmunkát végezve. A sok fiatal játékos mellett néhány idősebb rögbis (Csákvári, Gódor, Jámbor, Koller, Nagy, Szakály) is vállalta az edzésmunkát. A játékoskeretben is történtek változások: a csapat venezuelai játékosa, Juan Carlos Berbesi munkahelyi problémák miatt a fővárosi Exilesbe igazolt.

Érkezett viszont a dél-afrikai Zvelakhe Sodladla, aki irányitó poszton lesz bevethető, emellett Sőlősi László segítőjeként is a csapat rendelkezésére áll majd. Sodladla korábban dél-afrikai, valamint angol profi csapatokban játszott. Sőlősi László elmondta: hosszú távú programban gondolkodnak, 1-2 éven belül egy ütőképes csapatot szeretnének kialakítani.

Ehhez a mostani fiatal és ügyes társaság jó alanynak tűnik és néhány idősebb, rutinos játékossal kiegészülve reálisnak célként fogalmazható meg az eddiginél is jobb eredmények elérése mind hazai, mind nemzetközi szinten.

A szeptember 10-én induló NB I.-es bajnokságra készülő Vitézek augusztus 10-én edzőmérkőzést játszott a Százhalombatta együttesével az Esztergom-szigeti Vasas pályán. A 3x20 perces mérkőzésen a csapat nagyon jó benyomást keltett, helyenként pazar, tetszetős játékkal magabiztosan győzött a battaiak ellen.

A Vitézek a Németh, Czicze, Rácz, Szakály, Jámbor, Ágotai, Kiss K., Koller, Sovány, Sőlősi D., Stigmajer, Gyurcsik, Remsik, Volentér, Suiogán T. (csere: Rácz R., Mándoki ,Kiss I., Kiss A., Hausznek) összeállításban léptek pályára. A mérkőzés visszavágóját augusztus 24-én Tárnokon játszották, itt a Nagy R., Czicze, Német, Jámbor, Szakály, Sovány, Ágotai, Koller, Mándoki, Kiss K., Stigmajer, Gyurcsik, Volentér, Kiss A., Suiogán T., összeállítású csapat jó játékkal ismét diadalmaskodott a Battai csapattal szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!