Sport

2016.04.21. 19:19

Régiós tornagyőzelem Ajkán

Megyénk utánpótlás-válogatottjai sikeresen szerepltek az Ajkán rendezett régiós bajnokságokon, a megyei futballistákra és szakemberekere épülő régiós válogatott viszont Pécsen is kikapott Dél-Dunántúl csapatától.

K.A.

Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága ligaértekezleteket tartott a közelmúltban. Az igazgatóság képviselői a megyei I. és II. osztályú egyesületek delegáltjait Tatabányán informálták, a megyei III. osztály Déli csoportjában szereplő klubok képviselőit Kisbéren tájékoztatták, míg az Északi csoportban küzdő együttesekkel Nagysápon osztottak meg új és hasznos információkat.



A tatabányai rendezvényen Khéner László megyei igazgató elsőként a TAO pályázatokról beszélt, amit idén május 2-ig lehet beadni elektronikus úton. A nem MLSZ nevelésű játékosok esetében a szabályok némiképp enyhültek. A sportvezető arra is felhívta a klubok figyelmét, hogy a képzésekre felhasználható támogatást is használják ki, ne csak működési költségekre vagy infrastrukturális fejlesztésekre pályázzanak. Utóbbival kapcsolatban leszögezte: ne építsenek a klubok olyan öltözőket, sportpályákat, amelyek nem felelnek meg az előírásoknak. Lényeges a villanyvilágítás megléte is, hiszen amatőr szinten késő ősszel és télen már nem tudnának kint edzeni a játékosok.

– A versenyszabályzat annyiban szigorodik a nyártól, hogy ha nem áll ki a kötelezően előírt utánpótlás csapat, akkor a negyedik ki nem állás után ki kell zárni a felnőtt csapatot a bajnokságból. Felelősségteljesebb nevezést várunk el a kluboktól, hogy ne legyen ennyi visszalépő a szezon közben – emelte ki a megyei igazgató.

Khéner László azt is elmondta: a megyei Magyar Kupa átalakul, júniusban nem adják fel az országos főtáblára a kupagyőztest. A változásnak az is része, hogy nyártól az első öt fordulót a megye rendezi majd, a kupagyőztes pedig főtáblára kerül, ahol összesorsolhatják magasabb osztálybéli klubokkal is. A megyei első osztályú gárdáknak kötelező a részvétel, az alacsonyabb besorolású együtteseknek viszont nem. Minden klubot szeretettel várnak, a nevezéssel kapcsolatos költségek azonban a kupasorozatban emelkednek.
Az MLSZ pályaépítési programja is szóba került az értekezleteken: annyi változás történt az elmúlt évekhez képest, hogy a grund- és a 20x40 méteres pályáknál az MLSZ adja a TAO hetven százalékát, amelynek köszönhetően sok játéktér épült megyénkben is. A nagyobb pályaméreteknél azonban a TAO-t a pályázónak kell hoznia. Összesen tizenhat pálya épült meg az elmúlt években megyénkben, a tavalyi elnökségi ülésen további tíz építését fogadták el, melyeknek nagy részét még az idén átadják.

Tóth Attila, a Versenybizottság elnöke többek között a pályahitelesítések tapasztalatairól, az óvásokról és a megfelelő sportorvosi engedély részleteiről számolt be a résztvevőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!