Sport

2016.01.22. 09:27

Vadkerti Adél lett a tavalyi esztendő golfozója

Elégedett 2015-ös versenyeredményeivel az Old Lake Golf Klub komáromi versenyzője, Vadkerti Adél, aki junior kategóriában elnyerte az Év Golfozója címet, és az övé lett az év legjobb golferedménye is.

K.A.

A 17 éves sportoló tanulmányait Amerikában szeretné folytatni, ahol több egyetemnek is jó nevű női golfcsapata van.



Magyar Kupa, Lengyel Junior Open, Junior Tour első hely, ranglista harmadik hely és hetvenszeres válogatottság - ezek Vadkerti Adél legjobb eredményei. A tavalyi évben számtalan versenyen indult, a nagy hazai megmérettetéseken, így a Magyar Kupán, a Magyar Bajnokságban, a Magyar Nyílt Bajnokságban, és a Magyar Junior Bajnokságban első és második helyezéseket ért el.

A sportolónő saját bevallása szerint Lengyelországban és Izraelben vívta a legemlékezetesebb meccseit. Lengyelországban feszített volt a tempó, hiszen négy nap alatt 6 kört kellett teljesíteniük. Izrael azért volt kiemelkedő helyszín a fiatal sportoló számára, mert itt játszotta élete eddigi legjobbját. Vadkerti Adél ezeken a versenyeken igen komoly ellenfelekkel nézett szembe.

Idei tervei közt szerepel a hazai versenyeken való részvétel mellett a németországi és franciaországi pályára lépés is. A fiatal golfozó a pályaválasztásról is beszélt, tanulmányait Amerikában folytatná, hiszen az ottani egyetemeknek igen komoly női golfcsapataik vannak. A cél Florida vagy Kalifornia, ahol egész évben jó idő van, így mindig lehet golfozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!