Sport

2015.12.31. 17:26

Olimpiai bajnok legendát köszöntöttek

Egykori és mai öttusázók, sportolók köszöntötték kilencvenedik születésnapján Szondy Istvánt, a magyar öttusasport első olimpiai bajnok csapatának tagját kedd este a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kápolnájában.

MTI

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára levélben fogalmazta meg üdvözletét. Felidézte Szondy István útját az 1952-es helsinki olimpiai győzelemtől kezdve, kiemelve, hogy külföldi, németországi edzősködése idején is mindig segítette a magyar versenyzőket. A Magyar Öttusa Szövetség nevében Martinek János főtitkár, kétszeres olimpiai bajnok köszöntötte az ünnepeltet. 



Az ünnepségen sokan jelen voltak a sportág meghatározó személyiségei közül, többek között Balczó András, Németh Ferenc, Maracskó Tibor, Bakó Pál, Sárfalvi Péter, Tibolya Péter jött el köszönteni, de ott volt Kulcsár Győző párbajtőröző, valamint két tornász, Tass Olga és Köteles Erzsébet is, akikkel már az 1948-as londoni olimpián együtt szerepelt Szondy István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!